Lunin magazin

Uroki za otroke

Objavljeno: 7.10.2004
Avtor: LN Uredništvo
UROKI ZA OTROKE

Uroke za otroke izvajamo samo kot pripomocke v sili, upostevajoc svobodno voljo in najvisje bozansko dobro vseh vkljucenih.

Otroka prej po moznosti vprasamo, ali nam dovoli, da si pri njegovi vzgoji pomagamo s pozitivnim vilinskim urokom.

Vilinski uroki za otroke so naravnani na frekvenco pozitivne enegije, zato sami po sebi ne morejo nikomur nikdar skodovati.

Skodo bi nemara v izjemnih primerih lahko povzrocile le izredno mocne negativne slikovne predstave in prepricanja izvajalca, proti katerim varuje zascitni vilinski urok z belo sveco: Sveca luci, zascita beline, strah, ki gori, naj hitro me mine, bela me sveca s svetlobo varuj, z vso svojo mocjo mi varnost daruj.

Ce zelimo, da se otroci navadijo na koristno umivanje rok, pred jedjo na primer, uporabimo carne besede: V slapu obeta slika se cveta.

Ce se dolgo casa nikakor ne morejo navaditi na kahlico, jih spodbudimo z izrekom: Plisastega medveda preprica beseda.

Ko jih odvajamo od pretirane ali predolge uporabe dude, jim poskusajmo pomagati premagati razvado s carovnim rekom: Vlak kot po svili cez tracnice cvili.

Louise L. Hay meni, da mocenje postelje nemara povzroci strah pred starsi, zlasti pred ocetom. Za tega otroka ljubece, socutno in razumevajoce skrbimo. Vse je dobro, sta afirmaciji, ki ju priporoca znana terapevtka.

Ce pa tudi to ne bo dovolj, poskusite uporabiti skratovski urok, v katerega usmerite svojo pozitivno energijo: Skratje poguma ne pijejo ruma.

Vsi starsi si zelijo, da bi se njihovi otroci cim bolj zdravo prehranjevali, kar pomeni, da bi radi uzivali vec sadja in zelenjave ter manj sladkarij in nekakovostne hitro pripravljene hrane. Zelena vila se je v oranzno zel zavila, se glasi vilinski urok, ki bo v otrocih sprozil zeljo po zdravem prehranjevanju in po tem, da bodo pozorneje prisluhnili sporocilom svojega telesa.

Da ne bi postali prevec odvisni od dolgotrajnega strmenja v racunalniski ali televizijski zaslon, jih zavarujte z magicno formulo: LETRAN MAGELAN KAJRA RAVI.

Ce zelite, da si bodo bolj redno in z veseljem umivali zobe, jim pomagajte s carnim rekom: Bober je pri hlodu dober.

Za sproscanje nemira pred spanjem jim zapojte carobni izrek: Na koncu roga samoroga se vrti carobna zoga.

Ce jih muci nespecnost, jih poskusite zazibati v sen s polglasno petimi carnimi besedami: Za vrati prelestne vilinske kocije budnost se v spanec rada prelije.

Ako otroci radi ihtavo cepetajo, jih ljubeznivo umirimo z urokom: Slisim sepet, da na potep gre cepet. Urok vsaj trikrat izgovorimo hitro in odlocno, vendar ne jezno in preglasno. Verjetno se bodo otroci medtem preseneceno zastrmeli v nas in pri tem pozabili cepetati. Cepet bo torej zares odsel na potep, tako kot v uroku.

Da bi se otroci lazje ucili, so skovane carne besede: Lahko se ucim v lajezu zim. Najbolje ucinkujejo v zimskem letnem casu.

Da bi otroci hitreje in lahkotneje shodili, ce je tako dobro zanje, izgovarjajte carovniski rek: Vetra balet je v listju ujet.

Da obvladajo vescino oblacenja, uporabite carovni izrek: Macke smejalke, hlace, vezalke nimajo vrvice, ne sepetalke.

V otrocih priklicemo navdih za zmerno pospravljanje s carnimi reki: Prosim skrate nereda, da odidejo iz dosega pogleda. Ali: Cudezna metla se je v cistost zapletla. In: Pis, scebet in svisc scetine na scetki Betkine lastnine. Skrajsana razlicica, ki jo s pridom uporabimo tudi pri ne prevec pridnih odraslih, pa pravi: Pis, scebet in pisce, bet.

Predvsem pa moramo otroke vzgajati z ljubeznijo in potrpezljivostjo, navdihom in hvaleznostjo za vsa ucenja, ki skoznje pridejo do sredisca nasega duha. Od otrok se namrec lahko zelo veliko naucimo, ce smo pripravljeni na odprto in sprosceno komunikacijo z njimi. Pri tem pa nam lahko priskocijo na pomoc tudi uroki: V girlandah besed so pogovori zvezd. In: Z besedo sveta gre most do srca. Ter: Z besedo srca gre most do neba.

Marjetka Jersek

Magazin   › Zanimivosti   › Uroki za otroke
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.