Lunin magazin

ALI SO PEARCING-I ŠKODLJIVI?

Objavljeno: 23.12.2004
Avtor: LN Uredništvo
ALI SO PEARCING-I ŠKODLJIVI?

Vsi smo že slišali o brazgotinah, ki ostajajo po operacijah ali različnih nezgodah. Malokdo je brez brazgotin, saj smo vsi bili nekoč otroci in mladostniki, mnogi pa ste že bili na kakšnih operacijah. Ste morda že kdaj slišali, da se je komu po nezgodi ali operaciji stanje poslabšalo, da je bila brazgotina rdeča, boleča, srbeča, zatrdela ali pa se je zelo težko in počasi celila? Več časa ko je minilo od posega ali poškodbe, slabše je bilo stanje ali pa so se celo začele kakšne druge težave. Za vse te težave je lahko odgovorna nastala brazgotina. Opisana stanja so namreč pokazatelj energijsko moteče brazgotine.

V njej energija lahko zastaja ali pa je sploh ni. Na ta način so področja in organi preko kože in prekinjenega energijskega pretoka preveč ali premalo hranjeni. Brazgotine so lahko zelo stare ali pa tudi ne, velike ali zelo majhne, tanke ali debele ter tudi notranje in lahko povzročajo različne motnje, ki se kažejo kot vnetja različnih organov, težave s prebavo, dihali, prostato, rodili, sklepi, kožo in včasih tudi z depresijami.

Danes bi želela opozoriti na nekaj, kar imajo radi mladi in je zelo moderno. To so pearcingi, tatoo-ji, uhani ter razna prebadanja ali rezanja na telesu. Malokdo med nami se zaveda svoje odgovornosti do takšnih »modernih« dodatkov. Veliko mladih, ki pridejo k nam na terapijo, ima veliko prezgodaj resne težave z zdravjem, težave, za katere zdravniki ne vidijo pravega vzroka. Sami so sicer opazili, da je na področju preboda nastala zatrdlina ali pa se mesto nikakor ne zaceli. Obupano menjajo materiale (zlato, srebro, kič...), vendar se situacija ne spremeni, večkrat se celo poslabša. To je znak, da so zagotovo prekinili normalen dovod energiji na tem področju in jih telo opozarja na nastalo prekinitev. Če to prekinitev zanemarimo, se sčasoma nekje v telesu pojavi resna motnja v obliki simptoma. Lahko nastanejo menstrualne težave, težave s prebavili, dihaliŠ Eden najbolj motečih prebodov je prebod kože nad popkom. Le-ta prebode žilo spočetja oz. mamo yin-a ali vseh yin meridianov, ki so zadolženi, da oskrbijo celotno področje sprednjega dela telesa: od prstov na nogah do spodnje ustnice in prstov na rokah po dlani. Istočasno pa to vpliva tudi na yang meridiane, ki so odgovorni za področje od zgornje ustnice, preko glave do stopal. Ker je celotna oskrba telesa motena, poskuša telo to motnjo nekako izenačiti, zato napolni določen meridian bolj, drugega manj. To pa po vedi o energijskem pretoku predstavlja neravnovesje, zato se odrazi na telesu kot simptom. Sprostitev pretoka v brazgotini oz. deblokiranje brazgotin po Penzel-u, terapevtu, ki je v 60-ih letih razvil metodo terapije meridianov brez iglic - AKUPUNKTNO MASAŽO (orig. ACUPUNCT-MASSAGE nach PENZEL), prinaša zelo dobre rezultate. Obravnava namreč celoten energijski pretok preko določenega dela meridianov, nato pa se po četrti ali peti terapiji sprosti pretok v brazgotinah. Stanje pri posamezniku se stabilizira v različnem času. Lahko takoj po deblokadi brazgotine, gotovo pa v dneh po terapiji. V sklopu terapij opravimo večkratno testiranje teh brazgotin, tako da je stanje ob koncu optimalno za vsakega posameznika. V obdobju med terapijami pa priporočamo uporabo energijskega gela ali kreme, ki podpirata energijski pretok.

Tanja Valjavec

Magazin   › Zdravje   › ALI SO PEARCING-I ŠKODLJIVI?
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.