Lunin magazin

ŽENSKI IN MOŠKI ORGAZEM

Objavljeno: 14.6.2005
Avtor: Društvo TAOIN
ŽENSKI IN MOŠKI ORGAZEM

ŽENSKI ORGAZEM

Tao modrost, ki izvira iz tisočletnega opazovanja naravnega delovanja in odziva, pravi, da obstaja devet nivojev ženskega orgazma. Vsak posamezen nivo ustreza telesnemu sistemu organov in ima svoje očitne znake. V večini primerov se ti nivoji medsebojno prepletajo in dopolnjujejo. Sposobnost ženske, da doživi orgazem, je tako odvisna od prispevka energije iz notranjih organov, čutil, kostnega mozga, možganov in krvi. Ženska, ki ima na razpolago dovolj energije, si lahko privošči neomejeno prehajanje skozi orgazemske stopnje. Na drugi strani pa bo žensko telo, ki komaj zbere energijo za preživetje, s to energijo varčevalo. Dokler se vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo moglo privoščiti orgazma.

 Devet nivojev ženskega orgazma

Nivo 1 – Pljuča: Ženska vzdihuje, težko diha in izloča obilo sline.

Nivo 2 – Srce: Medtem, ko se ženska poljublja, izteguje jezik proti moškemu. Vrh jezika, glede na teorijo o petih elementih, ustreza srcu. Zato se pri efektu izražanja srčne energije, ženska se s svojim srcem povezuje z moškim preko iztezanja jezika.

Nivo 3 – Vranica, trebušna slinavka in želodec: Ko njene mišice postanejo aktivirane, lačno grabi in tesno objema moškega.

Nivo 4 – Ledvice in mehur: Ženska doživi serije vaginalnih krčev, izločati se prično tekočine. Ko je ženska na tej točki, mnogi verjamejo, da je doživela orgazem. Prav tako kot moški se tudi ženska prične sproščati, njeni sklepi se sprostijo.

Nivo 5 – Kosti: Njeni sklepi in kosti se sprostijo in začne grizljati moškega.

Nivo 6 – Jetra in živčevje: Ženska se razteza in zvija kakor kača, svoje roke in noge poskuša oviti okrog moškega.

Nivo 7 – Kri: Njena kri se približuje točki vrelišča, ženska se poskuša moškega strastno dotikati vsepovsod.

Nivo 8 – Mišice: Njene mišice se popolnoma sprostijo. Še bolj grize in prijema moškega za bradavice.

Nivo 9 - Celotno telo je napolnjeno z jin energijo: Ženska kolapsira v »majhno smrt«. Popolnoma se odpre in preda moškemu.

Ključ do uspeha je sposobnost moškega, da se vzdrži ejakulaciji, medtem ko ženski omogoči polno orgazmično izpolnitev.

Vsaka težava na določenem nivoju sugerira na neravnovesje tega nivoja. Na primer, spolni odnos/ljubljenje, ki se po navadi končuje na nivoju 4, nakazuje na probleme z ledvicami ali lahko čez čas povzroči ledvično neravnovesje, ki se lahko pri moškemu manifestira kot težava s prostato, pri ženski kot težava z maternico in jajčniki.

 

MOŠKI ORGAZEM 

V tao spolni kultivaciji moške spodbujajo, da dosežejo 98% ali 99% orgazma, vendar ne nadaljujejo v ejakuliranje. To od njih sicer zahteva pošteno količino discipline, toda nagrade so orgazmi, ki lahko trajajo več ur, krepijo ter napolnjujejo z energijo. Izročilo pravi, da so te tehnike izvorno nastale za časa cesarja, ki je imel 2000 žena in 10.000 konkubin (priležnic). Do vseh je občutil obveznost, da jih zadovolji in izpolni. To ne bi mogel doseči, če bi pri vsakem ljubljenju doživel ejakulacijo.

 

Točka milijon dolarjev

Praksa, ki presega vaje, ki moškemu dovoljujejo zadrževanje ejakulacije, se imenuje injakulacija. Pri tej praksi se s pritiskanjem na določeno akupunkturno točko ejakulacija preusmeri iz prostate nazaj v telo, raje kot skozi sečevod navzven. Moški namesto eksplozije doživi implozijo. Akupunkturna točka (Ren-Mo) je prva točka (CV1) na Ren kanalu mikrokozmične orbite. Ta točka, ki jo zaradi svoje vrednosti nekateri imenujejo tudi »Točka milijon dolarjev«, leži približno na pol poti med zadnjikom in mošnjo. To je dejansko zelo zdravilna točka pri akupunkturi, toda zaradi svoje lokacije ni v uporabi toliko, kot bi lahko bila.

Pri spolni praksi se ta točka uporablja za proizvajanje »super« orgazmov. Ponavadi se uporabi potem, ko je moški že nekajkrat prakticiral zadrževanje orgazma. Do sedaj je lahko energija, ki se je koncentrirala in pripravljala za ejakulacijo, presegajoča. Zato lahko moški (pri tem mu lahko pomaga tudi partnerka) s sredincem, kazalcem in palcem pritisne na to točko. Pritisk je lahko dolg in močan, spremlja ga izdih. Ročni pritisk povzroči, da penis še bolj nabrekne. S tem se zmanjša potreba moškega, da bi zavestno odložil ejakulacijo. Moški lahko izvede pritisk na to točko tudi z krčenjem analne in sramnotrtične mišice in preusmeri energijo orgazma v višje možganske centre.

Sprostitev ali odlašanje z ejakulacijo je s to metodo nadzorovano tako dolgo, kot to želi moški. Namesto da bi se utrujen zvalil z ženske zaradi izčrpanja spolne energije, ostane poln energije.

Druga vaja, ki ni tako učinkovita kot prejšnja, je pritisniti na sečevod ob vznožju penisa tik pred ejakulacijo. Ta vaja prepreči semenu izhod iz telesa, toda pri tej tehniki ni pričakovati »super« orgazma. Tudi obstaja velika verjetnost, da bo seme preusmerjeno v mehur, tako da se nekaj esence še vedno izgubi.

 

Kaj se zgodi z neizbrizganim semenom?

Moško telo ohranjene semenske sestavine takoj predela v limfnih vodah, ki končno pošljejo te hormonske zaklade v kri, kar je v korist vsemu telesu, orgazmična energija pa steče po glavnem energetskemu kanalu (mikrokozmična orbita), da prehrani celotno telo. Moški na ta način samega sebe prehrani na višjem nivoju in se nadalje razvija v evolucijskem procesu.

Za moškega je ta praksa zelo pomembna, vendar se mora zavedati dejstva, da lahko tudi zadrževanje ejakulacije v nedogled vodi do stagnacije in problemov, prav tako kakor vodi do primanjkljaja in problemov prekomerno ejakuliranje. Kot pri vseh tao praksah je tudi tu najpomembnejše ravnovesje. Za ohranjanje dobrega zdravja mora moški vsake toliko časa ejakulirati seme iz prostate in mošnje.

S tem ko moški zavaruje svojo esenco in je ne izgubi skozi ejakulacijo, postane super jang in se dvigne v višji nivo. Na ta način je moški sposoben podaljšane lagodne spolne združitve, ki omogoča ženski, da doživi samo sebe. Takrat se lahko ustvari prava harmonija med spoloma. Ko je ženska zadovoljena, lahko moškega napolni s čisto jin energijo. Iz perspektive taa to prinese popolno izpolnitev in dovršitev obeh partnerjev, saj se lahko njuna energija (jin in jang) izmenja.

 

ZDRUŽEVANJE

Seksualna meditacija 

Pri ljubljenju je dviganje in padanje nujno. Če ni doline, je vrh brez pomena. Brez vrha je dolina brezplodna. Partnerja se tukaj ustavita in bivata v popolnem mirovanju. Medtem ko ležita skupaj v intimnem objemu, si vzameta čas, da uživata v energiji, ki sta jo ustvarila. Drug drugega občutita v trebuhu in prsih. Energija se samodejno pretaka po odprtih telesnih kanalih in nič ni narobe, če v tem stanju tudi zaspita. V sproščenem meditativnem stanju se generira seksualna energija, ki se zaradi svoje subtilnosti lahko dvigne v duhovno kraljestvo.

Vsak del telesa je posvečen, je odsev nebes. Vsak človek potrebuje izpolnitev, harmonijo, mir in zadovoljstvo. Iz vidika taa je to pot, ki vodi k duhovnemu življenju na planetu. Skozi čaščenje fizičnega telesa se približamo duhovnemu. Izrek božje molitve »Kakor na zemlji, tako v nebesih« jedrnato pojasni filozofijo taa. Izkušanje seksualne čarobnosti skozi seksualno meditacijo pomeni priti na izvor božanskosti, Wu Wei (polna praznina) stanje, kjer se nič ne dela, vendar ni ničesar, kar ne bi bilo storjenega. Taoisti pravijo, da je občutek enosti, ki ga dosežemo med spolno ekstazo in ki ga čutimo po njej, najlažje dosegljiva mistična izkušnja Božanstva.

 

Brez ljubezni ni seksa

»Brez ljubezni ni seksa«, pravi moder pregovor. Ljubezen, ki jo partnerja čutita drug do drugega, se razlikuje od socialne ljubezni, ki jo občutimo do drugih. Resnična ljubezen je brezmejna. Dvoje src se na fizičnem in metafizičnem nivoju poveže in zedini. Partnerja sta skupaj ne zaradi navade, temveč zaradi čustvenega, fizičnega, intelektualnega ter duhovnega sodelovanja, povezovanja in združevanja. Moški in ženska drug drugega potrebujeta za zadovoljevanje, zdravljenje, balansiranje in prilagajanje. V seksualni meditaciji se razrešijo vse disharmonije.

 

Nevarnosti spolne prakse

Spolna energija je kot ogenj. Z njim se lahko segrejemo, lahko pa nam zaneti hišo. Kadar spolna energija ni prečiščena in se na silo dviguje v možgane, lahko povzroči več škode kot koristi. Če oseba izvaja spolne tehnike za dvig energije, hkrati pa je pod stresom, se napreza ali drugače čuti negativno energijo, bo spolna energija povečala količino težav. Spolna energija namreč pomnoži vse, na kar naleti. Če naleti na negativna čustva, bo pomnožila negativna, če na pozitivna, pa bo pomnožila le-ta. Na primer, če je oseba nestrpna in izvaja spolno prakso, si bo povečala nestrpnost, če se rada jezi, si bo povečala jezo.

Spolna praksa je lahko nevarna za zastrupljeno telo, um in duha. Če posameznik nezdravo živi, nosi negativna čustva in misli, si lahko s spolno prakso nakoplje več težav kot koristi. V tem primeru možgani namesto subtilne dobijo grobo, zastrupljeno energijo, in namesto da bi nas razsvetlili in dvignili v višja stanja zavesti, popačijo sliko in pošiljajo napačne informacije. Temu bi lahko rekli napačna kemija v možganih. Tako se lahko zgodi, da posameznik vidi ali sliši popačene stvari in ne razmišlja prizemljeno. Takšne stvari se pogosto zgodijo nepotrpežljivim moškim, ki želijo na hitro izkoristiti bonitete spolne kultivacije. Preden se lotite spolne kultivacije, je nujno, da si očistite in razstrupite telo ter razmišljajte in čutite pozitivno. Zagotovite si dobro energijo telesa, uma in duha! Zelo pomembno je, da se spolna praksa izvaja le, ko je posameznikova energija čista in lahka.

 

Dušan Donko in Bernarda Pavič

Magazin   › Zdravje   › ŽENSKI IN MOŠKI ORGAZEM
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.