Lunin magazin

LJUBEZENSKA RAZMERJA

Objavljeno: 12.9.2005
RAZČISTI SVOJ ODNOS Z BOGOM

Bog je izvor iz katerega vsi izhajamo, če nimamo dobrega odnosa s svojim lastnim izvorom, kako naj imamo dober odnos z ljudmi? Kako lahko ljubiš nekoga, če ne ljubiš izvora?

V zahodni kulturi se ljudje že preko dva tisoč let bojijo boga. Če nisi razčistil svojega odnosa z Bogom, lahko kriviš Boga za svoje težave ali pa misliš, da te hoče kaznovati.

Kaj je Bog? Bog je ljubezen. Bog ti želi samo srečo. Bog ti izpolni vsako željo. Bog je velik JA izza tvojih misli. Če misliš, da nisi vreden dobrega odnosa, Bog reče: » Prav, kakor želiš.« In tako si manifestiramo svoja prepričanja.

RAZČISTIMO S PREJŠNJIMI ODNOSI

Vsak nerazrešen odnos iz preteklosti, stare rane, ki jih nismo ozdravili, nam jemljejo energijo. Začeti moramo s svojimi starši, kajti vsak nerazrešen problem z njimi, se bo pojavil v naših odnosih. Večinoma so stvari, ki jih počnejo naši partnerji in ki nas zelo motijo in vznemirjajo, stvari, ki so jih počeli naši starši, pa jim še nismo odpustili. Vaši partnerji vas nezavedno skušajo ozdraviti tako, da odigrajo vloge ljudi iz vaše preteklosti in vam tako dajo možnost, da ozdravite ta vidik vaše zavesti.

Tečaj čudežev pravi: Bolečino čutimo samo dokler se ne naučimo lekcije. Kako pa veste, da je vaš odnos razčiščen? Spomnite se vaših staršev in vseh bivših partnerjev, izgovorite njihovo ime in e začutite karkoli drugega kot brezpogojno ljubezen, potem vaš odnos še ni razčiščen.

LJUBITE SEBE

Ljudje se obnašajo do vas tako, kot se vi obnašate do sebe. To je metafizični zakon. Jezus je dejal: Ljubite svojega bližnjega kot samega sebe. Če se imate radi, boste tudi drugim dali možnost, da vas imajo radi. Če se ne marate, jim ne boste pustili, da vas imajo radi. Če vas ima nekdo rad, vi pa sebe ne cenite, ga boste zavrnili, hoteli ga boste spremeniti ali pa boste mislili, da laže.

Nekaj načinov kako povečamo ljubezen do sebe:
  • Večkrat se pohvalite.
  • Odobravajte svoja dejanja in se učite iz njih.
  • Imejte zaupanje v svoje sposobnosti.
  • Uživajte brez občutkov krivde. Imejte radi svoje telo in občudujte svojo lepoto.
  • Dajte si tisto, kar si želite in čutite ob tem, da si to zaslužite.
  • Dovolite si, da zmagate v življenju in v odnosih.
  • Dovolite drugim, da vas imajo rado.
  • Zaupajte si.

OBVLADAJTE LJUBOSUMJE

Ni človeka, ki ne bi kdaj izkusil ljubosumja, vendar bolj ko cenite sebe, manj ste ljubosumni. Ljudje, ki se cenijo in imajo zaupanje vase vedo, da so lahko zadovoljni tudi sami, vedo da so lahko srečni tudi brez trenutnega partnerja in da bodo srečali novega, če bo ta odšel. Ljudje, ki se cenijo vedo, da lahko dobijo tisto, kar želijo in si navadno uredijo življenje tako, da je v njem malo prostora za ljubosumje. Ni pravega odgovora na to ali je boljše imeti monogamen odnos, ali več partnerjev. To zavisi od vsakega posameznika in od lekcij, ki se jih mora v določenem obdobju naučiti. V nekem obdobju bo morda poroka vaš največji učitelj. V drugem obdobju boste spet morali biti sami.

Sami ustvarjate okoliščine v katerih se učite lekcije, ki so pomembne za vas. Imamo lahko različne odnose, vsi nas zdravijo in nobena oblika ni boljša od druge. Če imamo z nekom duhovni odnos, to ne pomeni, da smo ves čas v stanju blaženosti in harmonije. Duhovni odnos pomeni predvsem, da smo avtentični. Skupaj smo, da bi trdo delali na sebi - na sebi pa lahko delamo samo če smo resnicoljubni.

Vsi si želimo nezlaganih odnosov, sami pa se bojimo biti iskreni, ker nas je strah, da nas bo drugi zapustil, ko bo videl kakšni v resnici smo. Iskanje "Pravega" je jalovo, ker "Pravega". Ni ga, ker tudi "Napačnega" ni. Je samo tisti, ki stoji pred nami in lekcija, ki se je moramo naučiti.

Tečaj čudežev nas uči: Ne iščimo ljubezni, iščimo ovire, ki nam onemogočajo, da bi spoznali, da je ljubezen že prisotna.

Ne molimo: Bog pošlji mi nekoga enkratnega, ampak molimo: Bog naj spoznam, da sem jaz enkraten.

Nima smisla, da čakamo nekoga, ki nas bo recimo rešil obupa. Rešimo se tega obupa še preden ga srečamo. Ne morem si predstavljati moškega, ki bi rekel: "Včeraj sem srečal čudovito obupano žensko."

Ljubezen je povsod okrog nas, Ego pa je glavna ovira, da bi to spoznali. Ideja, da obstaja nekje neka popolna oseba, ki je še nismo srečali, je pa sploh največja ovira. Če pustimo, da nas vodi Ego, potem stalno iščemo "Pravega" in sabotiramo tisto, kar najdemo.

Marianne Williamson v svoji knjigi Vrnitev ljubezni opisuje prijateljico, ki je imela zmenek z nekom, ki ji je bil resnično zelo všeč. Že naslednji teden pa ji je prijateljica povedala, da je ugotovila, da ji pravzaprav sploh ni všeč, ker je preklical zmenek z njo, ker je moral odpotovati. "Ne bom dopustila, da se kdorkoli tako obnaša do mene," je rekla, "jaz sem pripravljena na PRAVI odnos." "Ne nisi pripravljena," je rekla Marianne. "Če drugi ne sme narediti napake, nisi pripravljena".

Ego ne išče nekoga, da bi ga ljubil, ampak išče napake, da ga lahko napade. Njegov moto je: Išči in ne najdi. Če želimo "poseben odnos" samo vzdržujemo maškarado in obupano poskušamo pritegniti ljubezen tako, da igramo nekoga, ki nismo.

Čeprav iščemo ljubezen, samo povečujemo nesprejemanje sebe. Svoje misli moramo iz te želje, da bi imeli poseben odnos usmeriti na to, da so vsi odnosi sveti. V odnosu, ki je poseben se srečujemo v strahu - maska z masko. V svetem odnosu se srečamo v srcu. V posebnih odnosih pokušamo skriti naše slabosti, v svetem odnosu vemo, da vsi nosimo v sebi neozdravljena mesta in da je zdravljenje teh mest namen našega odnosa. Ne skušamo skriti naših slabosti ampak vemo, da je odnos kontekst v katerem ta mesta lahko ozdravimo on odpustimo. Kako najdemo sveti odnos? Ne tako da prosimo Boga, da spremeni naše partnerje, ampak tako, da ga prosimo, da spremeni naše razmišljanje. Ko srečamo nekoga, ki nas močno privlači - molimo. Preizkušal bo meje naše ljubezni. Ljubezen dvigne na površje svoje nasprotje. Molimo, da bomo imeli moč, da odpustimo.

Duhovni razvoj je podoben razstrupljanju. Stvari morajo priti na površje, da jih lahko ozdravimo. Kako torej ozdravimo ljubosumje: Predlagam, da razmislite zakaj ste sploh pritegnili k sebi tako situacijo. Lahko se vprašate tale vprašanja: Ali sem pritegnil to situacijo, da bi dokazal, da nisem dovolj dober? Ali druga ženska predstavlja mojo sestro, ki jo je imel moj oče rajši. Ali drugi moški predstavlja mojega brata, ki ga je imela moj mama rajši. Ali je moj odnos postajal preglobok in preveč intimen in sem ga moral - a uničiti. Ali sem dobival-a več ljubezni, kot sem misli-a da si jo zaslužim in sem ga zato moral-a uničiti? Ali sem odvisen-a od bolečine in jo skrivoma ljubim. Ali mislim, da je obup naravno stanje v življenju. Ali mislim, da se ženski /moškemu/ ne da zaupati in si s tem to dokazujem? Ali mislim, da ne morem dobiti tistega kar hočem? Ali mislim, da ne morem obdržati tistega, kar si želim? Ali to situacijo uporabljam kot izgovor, da se lahko znebim svojega partnerja? Ali se hočem kaznovati, ker imam občutke krivde? Ali si sam-a na skrivaj želim druge partnerje in si lažem?

BODITA NEŽNA DRUG Z DRUGIM

Navadno si ravno v družini, kjer bi si morali dajati največjo podporo, najslabše obnašamo do bližnjih. Kot bi se sovražili, kot bi komaj čakali, da lahko drugega pobijemo, ponižamo, smo sarkastični ali nesramni.

Zanimivo je, da se večina umorov zgodi prav doma. V sebi nosimo jezo na starše ali bivše partnerje in jo stresamo na tiste, s katerimi živimo. Ta jeza torej ni namenjene osebi s katero živimo, ampak tistemu, ki ga nam on za nas predstavlja. Najprej razčistimo s temi zamerami, šele potem boste lahko imeli s partnerjem prijateljski odnos.

Poglejmo nekaj zlatih pravil. Ko je vaš partner jezen, mu dovolite da izrazi jezo, ne da bi tudi vas potegnilo v to čustvo. V vsakem kriku je sporočilo. V bistvu išče pomoč, pa tega ne zna povedati na drugačen način. Zato mu ne odgovorite z isto energijo. Bodite pripravljeni poslušati, predlagajte kako bi lahko delal na tej jezi in se je osvobodil.

Tečaj čudežev pravi : Edino misli ljubezni so resnične, vse ostalo je klic po zdravljenju.

PRVA POMOČ

Kaj storiti, ko izgleda, da vaš odnos razpada, pa bi oba rada ostala skupaj in imela dober odnos? Zapomnita si, vajin odnos je uspešen, če oba želita ostati skupaj - sta samo ujeta v nek močan vzorec, ki prihaja na dan. Ljubezen med vama je dvignila na površje neko negativno mentalno in čustveno maso. Posvetujta se z nekom, ki mu zaupata. Delajta vaje za čustveno čiščenje. Odkrijta negativna prepričanja in jih spremenita v pozitivne afirmacije. Ne krivita svojega partnerja, partner je vaše zrcalo. Kaj vam govori o sebi? Zapomnita si, da ljubezen vedno dvigne na površje vsa negativna prepričanja v zvezi z ljubeznijo - svoje nasprotje. Ne zapustite odnosa vsaj dokler ne razumeta vzorca, ki se je pojavil, sicer ga boste spet ustvarili z drugo osebo. Izrazite in očistite svojo jezo vsak zase. Zapomnite si, da nikdar niste prizadeti iz razloga iz katerega mislite da ste- ker samo ponovno doživljate neko situacijo iz preteklosti. Ko ne moreta več komunicirati se ustavita, objemita se in dihajta skupaj. Ko se pomirita, si povejta svoje občutke. Eden govori in drugi ga posluša brez prekinitve, dokler ne pove do konca.

Če vas kljub vsemu, kar ste poskušali vaš partner zapusti, si zapomnite tole: vse kar imamo je vedno za naše najvišje dobro. Če izgleda, da ste izgubili nekoga, potem bo prišel nekdo, ki je v tem trenutku primernejši za vas. Bog vam želi poslati nekoga novega, zatorej mu pustite oditi. Ustvariti morate praznino, če želite pritegniti novo.

Polona Sepe - Šola Krija Tantra Joge
Magazin   › Zdravje   › LJUBEZENSKA RAZMERJA
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.