Lunin magazin

Mala šola astrologije Devetzvezdni KI - III

Objavljeno: 17.11.2004
Avtor: Vojko Kalan
Mala šola astrologije Devetzvezdni KI - III
Mala šola astrologije

Devetzvezdni KI - energija v času in prostoru - III

Astrologija za doseganje harmonije, sreče in uspeha v življenju

HIŠE

Astrologija Devetzvezdni KI, je del kozmologije Devetzvezdni KI. Z njegovo pomočjo si lahko razjasnimo marsikatere odnose med ljudmi in marsikatere dogodke v naših življenjih. Dobro pa je vedeti, da se z njegovo pomočjo ne da razložiti česarkoli. Je le metoda, odlično pomagalo v našem vsakdanjem življenju za lažje in boljše doseganje ciljev, za načrtovanje velikih (in malo manjših odločitev), za načrtovanje selitev in menjavo delovnih mest, za izbiro časovnih terminov v naših načrtih, za izbiro delovnih skupin in še marsikaj. In ne nazadnje za razumevanje soljudi, torej tudi samega sebe in izboljšanje osebne pozornosti - budnosti. Pri tem pa smo aktivni igralec - mi sami!

Pomembno je vedeti, da je vseeno katero metodo spoznavanja uporabljamo, najteže vidimo svoje lastnosti, lastnosti svojih bližnjih in ljubih. In še nekaj. Metoda, kot je predstavljena tukaj velja za odrasle ljudi. Odraslost pa je dinamična entiteta. Nekateri odrastejo pri 18 letih, nekateri pa precej kasneje - pri sedemindvajsetih.

o

Veriga je močna natanko toliko kot je močan njen najšibkejši člen - torej ji le-ta “vlada”. Ravno tako je v družini ali v podjetju ali kjerkoli drugje. Ko je katerikoli znak v središču lo-shuja, v hiši rumene prsti 5 - je najšibkejši. V letu 2004 je to energija rumene prsti 5! Seveda pa vsak znak prevzame tudi lastnosti hiše v kateri gostuje. Pa zato najprej poglejmo osnovni razpored, v katerem vsak položaj imenujemo tudi “hiša”.


V osnovni razporeditvi lo-shuja, ki ga imenujemo tudi magični kvadrat, 5 zaseda sredinski položaj. (Tokrat je uporabljena slika lo-shuja, ki bolj nazorno kaže razpored energij in se jo uporablja pri smeroslovju). Ko gledamo razpored energij v prostoru: spodnji del lo-shuja kaže na sever (bela voda 1 - v osnovnem razporedu), gornji del proti jugu (9), levi proti vzhodu (3) in tako naprej.

Osnovni razpored hiš se imenuje Luo Shu (lo šu).
Ta razpored označuje "hiše" - Torej položaje, ki se nikoli ne menjajo

4 9 2
3 5 7
8 1 6

S časom se števila "selijo" iz hiše v hišo po znanem razporedu.
Ko število gostuje v neki hiši, pridobi lastnosti hiše, v kateri je gost. Torej ima poleg svoje energije tudi energijo gostujoče hiše.

Poznamo 9 razporedov osnovnih števil v hišah. To so naslednji:

tabela razporeda enerij po "hišah":

3 8 1     8 4 6     1 6 8
2 4 6     7 9 2     9 2 4
7 9 5     3 5 1     5 7 3

2 7 9     4 9 2     6 2 4
1 3 5     3 5 7     5 7 9
6 8 4     8 1 6     1 3 8

7 3 5     9 5 7     5 1 3
6 8 1     8 1 3     4 6 8
2 4 9     4 6 2     9 2 7

Energija rumene prsti 5 je vezni element - lahko ga imenujemo tudi “katalizator” med vsemi drugimi energijami Devetzvezdnega KI-ja. Vendar pa prehod skozi hišo 5 pomeni tudi pretvorbo - transformacijo energije. Tok energije se pri tem prehodu pretvori - preobrne. (Več o energiji rumene prsti 5 bo objavljeno na tem mestu v eni kasnejših objav.)

Ko naše število "gostuje" v hiši 5, je to obdobje za nas karmično. V tem času lahko dostikrat izgubimo občutek za smer razvoja svojih akcij, svojega življenja. Je pa to dober čas za učenje, kajti celo vesolje nam prinaša vesti o tem, kaj delamo dobro in tisto, kar ni primerno za doseganje naših ciljev. To je čas, ko je dobro, da prisluhnemo svoji okolici....

Ko je energija rumene prsti 5 v svoji hiši - takrat je to karmičen čas za vse nas. Za družbo - za svet kot celoto. Takšno je leto 2004 - Leto rumene prsti 5. Tako se v vsem karmičnem obdobju kažejo pretekli dogodki; kaže se nam vse tisto, kar smo na Zemlji dosegli dobrega in tisto, kar nas še vedno pesti. V letošnjem letu je edina izjema mesec september, ki nam je dal na pokušino energijo leta 2005....

o

Lastnosti posameznih energij, izračun KI-jevskega števila za posameznika lahko dobite na spletni strani http://www.9zvezd.com - kjer je lahko najdete tudi redni mesečni in letni osebni predvid - no, če se izrazim v vsakdanjem jeziku - "napoved" za leto in za vsak mesec, za vsak KI-jevski "tip" človeka.

Vabljeni na ogled. Vojko


Magazin   › Astrologija   › Mala šola astrologije Devetzvezdni KI - III
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.