Lunin magazin

VSE JE PROCES

Objavljeno: 17.11.2011
Avtor: Mihela

Nevedna kot sem sem si pogosto domišljala, da so ljudje taki kot so, vedno enaki, točno določeni s svojimi značajskimi lastnostmi, v mladosti celo, da so eni dobri in drugi slabi. Pa me je življenje dobilo v svoje roke, ali mogoče bolje v svoj prebavni trakt in sem se morala soočiti z dejstvom, da tudi jaz nisem samo dobra, in v težjih obdobjih celo, da znam biti zelo strupena in negativna, hkrati pa tudi, da sem v marsičemu drugačna, kot sem bila. Marsikatero spremembo sem res sprožila z lastno voljo, v mnoge sem bila postavljena, nezavedajoč se, kdaj se je celoten proces začel in ne kdaj se bo končal, ujeta v določene zgodbe. Delo z ljudmi mi je jasno pokazalo, da nisem edina, da se ne dogajajo spremembe, da se ne dogaja življenje samo meni in da nisem edina, ki sem v določenih življenjskih obdobjih ujeta v zunanje okoliščine, včasih pa tudi v notranje doživljanje.

Življenje je proces, spočetje in pripravljanje na rojstvo, rojevanje in potem odraščanje, zorenje in staranje ter na koncu odhajanje. V astrologiji je podobno; neka energija se najprej rodi kot potencial, potem odrašča, zori, se stara in umre. Najlažje te cikle spoznavamo skozi Lunine mene, pri njih je vse tako zelo nazorno prikazano, vse je tako zelo jasno, iz nič se nekaj počasi rojeva, potem se v celoti napolni, in potem počasi izginja, dokler ne izgine ( Sončev odsev, seveda). Cikel, ki ga iz naše ljube Zemlje lahko opazujemo, se dogaja tudi v sekundarnih progresijah in tudi tam lahko spremljamo podobne procese.

 

Tukaj bom govorila o drugačnih procesih, takih, ki so manj očitni, pa vendar delujejo. Na nebu se ves čas nekaj dogaja, vse se premika, celo zvezde stalnice se premikajo, res da zelo počasi, pa vendar. Ko potujejo planeti skozi zodiakalna znamenja ( v tropičnem zodijaku, razdeljenemu glede na letne čase), se obarvajo z energijo določenega znamenja in zbudijo to, kar je prikazano že v rojstni karti, pa naj gre za tranzite ( realne premike planetov) ali progresije in direkcije ( simbolne premike  planetov- gibanje planetov po rojstvu je na razične simbolične načine projicirano v prihodnost).

Počasni tranziti ter progresije in direkcije nakazujejo daljše procese. Potovanje tranzitnega Jupitra po enem znamenju traja eno leto, Saturna dve in pol, Uran se po enem znamenju sprehaja sedem let, Neptun pa štirinajst let, sekundarno progresirana Luna potuje po enem znamenju vsaj dve leti, sekundarno progresirani Merkur, Venera in Sonce okrog trideset let, Mars pa, če ni retograden, okrog petinštirideset let.

Prvo kar vidimo je, kako se planet sam zase znajde v novem znamenju, potem pogledamo kakšne aspekte bo tvoril v tem novem znamenju z rojstno karto, nadalje je dobro ugotoviti, če je sorodna povezava že v natalu. Na primer, če Venera vstopi v znamenje dvojčkov, natalno Venero pa imamo v tretji hiši, ali v kakšnem aspektu z Merkurjem, bo to zbudilo osnovne danosti in bo čas potovanja Venere po tem znamenju veliko bolj tehten, saj bo obujal potenciale s katerimi smo se že rodili. Ali obratno: Saturn vstopi v ovna, mi pa imamo v rojstni karti Saturna v kvadratu z Marsom. Jasno nam je lahko, da bo ta kombinacija izzvala določene napetosti, s katerimi smo se že rodili in bo potrebno neke stvari ponovno predelati in razumeti, dana nam bo priložnost, da skozi ovire zrastemo. Zopet se bomo približali tej notranji problematiki, ki je bila mogoče pred tem, ko se je Saturn sprehajal po ribah, v latentnem stanju. V primeru, da je tudi kvadrat Marsa in Saturna v kardinalnih znamenjih, potem je še toliko bolj jasno, s čim se bomo ukvarjali in katere procese bomo predelovali. Pogosto vidim astrologe, da se bolj ukvarjajo z eksaktnimi aspekti, manj pa s temi prehajanji prek znamenja, vendar ta prehod postavi podlago, skozi katero se bomo morali ukarjati z določeno problematiko. Na primer Saturnovo potovanje po tehtnici, raku ali kozorogu bo tudi sprožilo zgoraj omenjeni kvadrat, vendar bo delovalo drugače, ker je podlaga drugačna.

Čeprav sem se o tem učila, tega procesa pogosto nisem opazila. Nisem bila dovolj pozorna in ne dovolj senzitivna. Uran je planet, ki je precej intenziven in ga je s tem lažje opazovati. Njegov vstop v ovna sem čutila izjemno intenzivno ( natalno imam Mars v konjunkciji z Uranom). V začetni fazi sem ga najmočneje čutila kot nemir, nervozo, napetost, pomanjkanje potrpežljivosti, skozi hitrjše odzive, hitrjše postavljanje meja. Seveda bodo nadaljne povezave Urana v tem znamenju prinesle tudi zunanje, konkretne dogodke, ki bodo močnejša in jasnejša posledica te kombinacije  in seveda bo Uran po nekaj letih zapustil ovna in s tem zaključil proces (vsaj za to življenje).  Pogosto gremo skozi te procese povsem nemočno in se jih zavemo šele, ko prinesejo neke večje zunanje dogodke ali notranje krize. Lahko pa se tega procesa zavem in se s soočanjem z napetostjo in hitrimi nervoznimi odzivi, delam na izkoriščanju te energije v bolj konstruktivno smer. Noben dogodek se ne zgodi kar tako, vsi veliki dogodki v življenju, ki nam zamajajo temelje, imajo svoj začetek, ta začetek je lahko misel in nanjo navezujoča se čustva, sorodne misli se krepijo in čustva tudi, veliko energije se veže na ta proces, vendar nam ostaja nekako skrit, dokler ne izbruhne v neko večjo problematiko, ki pa je ne moremo več potlačevati. Podobno se dogaja tudi s pozitivnimi vplivi, vendar se pozitivnih vplivov pogosto ne zavedamo, imamo jih za samoumevne in zdi se nam, da tako mora biti. Pri procesih, ki prej ali slej prinesejo bolečino, pa smo jih prisiljeni na neki ravni zaznati, videti in se z njimi ubadati. Istočasno se dogaja več takih procesov, vendar nekateri zahtevajo več pozornosti, drugi manj. To je najbolj odvisno od natalne povezanosti določenih energij.

Opazujte Plutonov vstop v kozoroga, povezavo z vašo rojstno karto. A imamo na kakršen koli način povezavno Saturna in Plutona, ali s tem, da je Saturn v škorpijonu ali v osmi hiši, morebiti imamo aspekt med njima, ali pa Plutona v deseti? Kakršna koli povezava med njima nam sporoča, da bo proces za nas pomembnejši, ne glede na to, kakšni bodo v tem znamenju njegovi aspekti na rojstno karto. Podobno lahko pogledate tudi pri Uranu, kot sem prikazala na svojem primeru. Je natalni Uran v prvi hiši, Mars v vodnarju ali enajsti hiši ali v aspektu z Uranom? Seveda je potrebno vse skupaj gledati skozi širšo sliko, povezati veliko dejavnikov. Toda logika procesa nam pomaga, da delamo na določeni energiji že, ko se z njo da lažje delati in ne šele takrat, ko je zaradi vseh problemov, ki jih proizvede, težje obvladljiva.

Magazin   › Astrologija   › VSE JE PROCES
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.