Lunin magazin

Ivan Cankar - numerološka analiza

Objavljeno: 5.3.2004
Avtor: LN Uredništvo
IVAN CANKAR - numerološka analiza

Analizo je pripravil Numnum z LNF

Konkretna numerološka analiza Ivana Cankarja.

Števila dobimo iz datuma in iz imena in priimka - po adaptirani »kaldejsko-hebrejski« numerologiji se črke prevaja v številke po sledečih pravilih:

1: A, I, J, Q, Y

2: B, R, K

3: C, G, L, S

4: D, M, T

5: E, H, N, X

6: U, V, W

7: O, Z

8: F, P

IVAN CANKAR:

1 + 6 + 1 + 5 IN 3 + 1 + 5 + 2 + 1 + 2

Okvir: 15 32

Ivan se je rodil 10. maja 1876.

Osnovno datumsko število je torej 10, število individualnosti.

Praviloma je srečno število, je ambiciozno, hrabro in uspešno na vseh življenjskih področjih, koristi pa prinaša vsem okrog sebe.

Lahko pa deluje zelo slabo, odvisno od zavestne izbire med dobrim in zlim. Predstavlja velikanske sposobnosti ustvarjanja in uničevanja, ki je zaradi krožnega principa lahko povezano v enoten proces.

Število zelo svari pred egoizmom. Število cilja predstavlja odnos do okolice kot je izražen v datumskih številih, to pa je pri Cankarju 10 in 5, torej 15, ki je podobna kot pri Prešernovi 33 ali 24. Sešteje se v 6, ki je število lepega.

Samo število 15 je pogosto umetniško in ima zelo močno komunikacijo.

To število se prikaže tudi kot okvir njegovega imena, v katerem deluje število 13, ki je število novosti, ustvarjanja, neobičajnega, naprednega. Je število nenadnih napetosti, revolucionarnosti.

Število je med drugim dobro za govorništvo in nove politične ideje. 13 je tudi število Cankarjeve začetne iniciacije.

Priimek 14 v okviru 32 kaže na komunikativno družinsko ozadje in na to, da so imeli od družine Cankarjev pogosto korist drugi ljudje.

Število vlada tudi premikom, Cankarjev oče je odšel v Bosno, Ivan pa na Dunaj.

Obenem tako 14 kot 32 predstavljata močno avtoriteto v družini, saj sta na prvem mestu 1 in 3.

Skupno število je prirejenost števil 4 in 5 v 45. Običajno je to bolj srečno število, vendar pa gre za nekoliko čudaško število z močnimi strastmi, ki izvirajo iz »težkih« odnosov znotraj 45.

To ni običajna romantična in čustvena 9.

Pripada mentalnemu nivoju in je obsojena živeti v čudnem, težavnem, slabo obvladljivem svetu ali pa celo v zaostalem okolju, kjer se mentalni potenciali števila morda sploh ne morejo razviti.

Kakor pri 27 pa se je tudi 45 sposobna postaviti na noge tudi po najhujših padcih.

Je predvsem število človeka, ki zmore prenešati križe in težave tega sveta. Simbolizira tudi literaturo, stike z javnostjo.

Okvir v katerem deluje pa je sestavljen iz 15 in 32 in je torej 65, kar pa daje število 2, število navezav, družine, matere, lahko tudi snobizma, pogosto pa 11, v katero se število sešteje, pomeni odsotnost enega od staršev.

Dejansko je bil Ivan zelo navezan na dom in svojo mater, težavne finančne razmere doma pa so ga prisilile k opustitvi študija.

Tudi 45 dopušča možnost literarnega ustvarjanja.

Poleg literarnega ustvarjanja je imel Cankar zanimanje tudi do tehnike.

To ustreza številu 13 in 45. Vsi vemo, da je bil Cankar individualist in čudak, in števila 10, 13 in 45 tudi kažejo na to.

Še več, 13 in 45 svarita pred nesrečami, 1 in 9 pa opozarjata na varovanje možganov.

Dejansko si je Cankar ob nekem padcu pretresel možgane, 6 in 4 pa med drugim svarita pred prehladi.

Zaradi vsega tega je Cankar tudi umrl.

10, 45 in 13 kažejo tudi na njegova politična stališča, ki so bila neobičajna.

Numnum, LNF

Magazin   › Zanimivosti   › Ivan Cankar - numerološka analiza
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.