Lunin magazin

Gradimo hišo po feng shui - umestitev hiše na parcelo

Objavljeno: 16.10.2007
Avtor: Mirza Terzimehiè
Gradimo hišo po feng shui - umestitev hiše na parcelo
Harmonična in ubrana hiša

Kvalitetno planiranje gradnje hiše je najbolj pomembna faza, kar konkretno pomeni, da zajema vsa nujna upoštevanja pravil kakovostne gradnje, čigar končni rezultat je potem optimalno udobna in harmonična hiša. Pri tem se, poleg znanih metod, ki jih upoštevamo, sklicujemo tudi na relativno manj znano modrost pri nas, feng shui/fs, čeprav prisotno drugo desetletje v Sloveniji. In ta odlična modrost, v svoji le navidezni preprostosti nam, med drugimi sporočili, pravi sledeče:

»Pri planiranju gradnje hiše začni dovolj zgodaj upoštevati energije ter zakonitosti narave in okolja, da ne boš pozneje moral popravljati ali se celo izseliti iz lastne hiše!«

In da bi začeli pravočasno upoštevati tisto nujno potrebno, da uživamo ubranost, »vključimo« modrost že pri iskanju energetsko primerne parcele. Preden plačamo aro za parcelo, oziroma preden se odločimo za parcelo, na kateri bomo gradili svoje bodoče »gnezdo«, se posvetujemo s fs mojstrom, ki je merodajen za to, in nam konkretno pove ali je parcela primerna ali morda ni!

Upoštevajoč vsa pravila pri poglobljeni analizi, »izbere« energetsko harmonično parcelo, ki potem, ko je urejena po fs pravilih, ima to lastnost, da vedno prijetno pritegne vse osebe, ki bodo živele na njej in se bodo dobro počutile. Okolje urejeno po fs je harmonično, to je dvorišče okrog hiše, ki oddaja dobre vibracije in jih čutijo prebivalci tudi v hiši, ter tisti v bližjem okolju, bodoči sosedi.Umestitev hiše na parcelo

Pravilna in optimalna umestitev hiše na parcelo, zahteva upoštevanje nekaj preverjenih zakonitosti in pravil, ki jih prakticiramo tudi pri nas, že drugo desetletje, in da omenim samo nekaj glavnih, ki jih fs mojster uporablja:

1. Obvezen detajlen ogled parcele in "snemanje" energetske slike, pri kateri se uporabita najmanj dve različni in medsebojno kompatibilni metodi:

• intuitivni način opredelitve energij in
• računska določitev življenjsko pomembnih energij na parceli.

2. Upošteva se tako imenovana "Šola oblik" in pravilo štirih (petih) živali: Želve, Zmaja, Tigra in Feniksa (Kače).

3. Na osnovi ugotovljene in definirane dominantne či energije, ene od 24-tih, permanentno prihajajoče na parcelo, se izdela tehnična dokumentacija – elaborat, in izračun vseh energij, po svetovno uveljavljeni metodi "Klasične šole kompasa", (The Flaying Stars), v kateri osnovno, vodilno in odločujočo vlogo igra, tako imenovani "Geomantični zemljevid hiše".

4. Izdela se elaborat "Osebni feng shui", ki precizno in enostavno pokaže večplastne energije vseh oseb, ki bodo živele v hiši in se obvezno upoštevajo njihove želje do podrobnosti.

5. Izdela se in pravilno vriše/umesti na tloris parcele, energetsko definirana harmonična hiša za uporabnike.

6. Izdela se shema hiše – osnutek, ki je osnovno izhodišče za izdelavo tehnične dokumentacije, le-to izdela arhitekt.

7. Izdela se celosten načrt harmoničnega vrta, okolja hiše, iz katerega se potem aplicirajo ubrane energije v hišo, obogatene z aktiviranjem fs zdravil zunaj hiše.

8. Po vselitvi v hišo, se obvezno nadalje upoštevajo vsa fs navodila in nasveti iz obeh omenjenih elaboratov.

9. Obvezno ostanemo v stalnem stiku: fs svetovalec in uporabniki modrosti.


Večina naših arhitektov, na žalost, ne upošteva našteta pravila in priporočila pri gradnji hiš. Rezultat tega je, slaba energetska slika v stanovanju, ki se odraža z nezadovoljstvom in slabim počutjem. Posledica tega je stalna prisotnost problemov na osmih področjih življenja, ki jih obravnava fs modrost, in ne na zadnje, odraža se tudi na zdravje.

Mirza Terzimehič, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

www.mirza.si
Magazin   › Zanimivosti   › Gradimo hišo po feng shui - umestitev hiše na parcelo
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.