Lunin magazin

Feng Shui v okolici bivalnega objekta

Objavljeno: 11.12.2008
Avtor: Fiona

Postavitev hiše in njena okolica igrajo zelo pomembno vlogo v Feng Šuju, saj primarno vplivajo na energije, ki se bodo tako ali drugače pretakale skozi prostore hiše ter okoli nje.
Zelo ugodno učinkuje zaščita za hišo (hribček, vzpetinica, morda tudi kaj manj zaščitnega kot skalnjak in podobno), saj nam že sam instinkt narekuje, da moramo ozadje dobro zavarovati. Žival, ki zelo dobro ponazarja ta vidik, je želva. Prav zato je tudi v Feng Shuiju uporabljena kot ena od petih svetih živali, ki bistveno vplivajo na čustva, misli in telo. Območje za hišo je torej pod vladavino želve.
Leva in desna stran bivalnega objekta prav tako pomembno sodelujeta pri zavarovanju hiše, saj se zavedamo, da smo tam tudi nezavarovani. Feng Shui določa, v skladu s tradicionalno kitajsko miselnostjo, da sta to področji, na katerih se odlično izkažeta tiger in zmaj. Napadalni tiger je postavljen na desno stran objekta, kamor vzdolž posadimo rože oz. postavimo nizka korita s cvetlicami. Na levi je zmaj vodilni, ker zelo pomembno učinkuje na dobro razpoloženje in blagostanje, je v skladu s kitajsko prepričanostjo dobrodejno, da sem posadimo razne vrste grmičkov, če to ni mogoče, lahko na to mesto postavimo skalnjak. Pomebno je, da je rastje oz. skalnjak na levi strani hiše, višje od rastlin na desni strani.
Prostor pred hišo mora biti odprt in prost. Pogled naj seže daleč, da hitro uvidimo nevarnost, pa tudi začutimo željo po razvoju, spremembam in vzponu, kar simbolizira feniks, ki predstavlja nov zagon in uspeh. Imenitno se v ospredje objekta vklopi ribnik ali bazen, ki naj ne bo prevelik (v primerjavi z bivalno površino), saj voda vliva občutek svobode, igrivosti in neomejenih možnosti za napredek.
Na kar je priporočljivo dati pozornost, so drugi objekti v okolici našega bivalnega prostora, ceste, vodotoki, visokonapetostni daljnovodi, javne osvetljave ipd. Vodilo pri vsem tem se glasi, da nič od navedenega ne sme "energijsko napadati" našega stanovanja, kar pomeni, da nekako ne sme biti usmerjen proti nam, njegov tok oz. pročelje naj ne bi bilo neposredno pred nami. Paziti je treba tudi v primeru, da so stavbe okoli nas mnogo višje ali večje od našega objekta. Ne smemo se počutiti obkoljene od drugih zgradb, pa tudi ne utesnjene (med dvema večjima stavbama). Vodotoki naj prijetno zavijejo pri našem objektu (priporočen je ovinek, ki gre "stran od nas"), sicer je voda, kot že navedeno, dobrodejen dejavnik v bližini stanovanjskih površin. Daljnovodi, javna razsvetljava ter drugi podobni namestki niso priporočljivi, saj motijo mirno valovanje naravnih energij in spodbujajo notranjo napetost in neravnovesje.

Mnogo od zgoraj omenjenega velja upoštevati tudi v notranjosti objekta, saj je hiša kot središče parcele oz. celega zemljišča simbol pete svete živali v kitajski tradiciji. Kača predstavlja temelj, središče in zatočišče, je pod zaščito in okriljem drugih svetih živali. Kača je središče vsake sobe, v kateri veljajo pravila petih živali, posebej pazljivi moramo biti pri sedežnih garniturah, postelji in mizah, za katerimi se veliko zadržujemo.
Magazin   › Zanimivosti   › Feng Shui v okolici bivalnega objekta
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.