Lunin magazin

V pričakovanju tihe sreče

Objavljeno: 11.8.2009
Avtor: Mirza Terzimehiè
Ali je imel kdo enake težave v intimnosti s partnerjem in kako jih je rešil?

Pa, kar k situaciji, ki naju z možem pesti. Sva relativno mlad par, oz. družinica. Že vrsto let živiva skupaj, sva poročena, solidno situirana, manjka nam nič kaj pretresljivega. Sva ljubeča drug do drugega. Imava se rada, veliko časa preživiva skupaj, veliko se pogovarjava, hodimo ven, na morje...

Težava se je pojavila, pred nekako devetimi meseci v postelji – njegov prehitri izliv. Tega prej v desetih letih ni bilo nikoli. »Posteljna telovadba« je trajala najmanj pol ure, pogosto tudi eno uro, s predigro in vsem, a je bilo prave akcije vedno vsaj pol ure. Veliko eksperimentirava: seksi perilo, olja, masaže, pripomočki, nekajkrat na leto. Zadnji in edini orgazem v zadnjih osmih mesecih sem doživela pred tremi meseci, rahlo sva bila oba vinjena in seks je bil odličen.

Vem, da ga privlačim, pogosto mi da to vedeti, z dotiki, besedami, nežnostmi, tako doma kot v družbi. Rad se me dotika. In vendar, seveda je moja nepotešenost v postelji prinesla to, da si seksa ne želim več kot enkrat tedensko, pa še to bolj ne, kot ja.

Pa sva poskusila spontano sredi popoldneva, ko se otroci na dvorišču okrog hiše igrajo. Pa ob gledanju pornografskih filmov, pa zvečer, pa sredi noči, pa zjutraj, pa v spalnici, pa v dnevni sobi, pa v različnih pozah… Vedno enako – pet minut in konec, »njegov prijatelj« pade dol.

Imel je željo, da se pred njim zadovoljim! Vzela sem to kot predigro. Ko sem pa videla da »njegov prijatelj« ne sodeluje, sem mislila da mu to ni več zanimivo in bi rad drugo vrsto »akcije«. No, zmotila sem se, on je že končal, imel je spet prezgodnji izliv in se mu je takoj omehčal. Naslednji dan sva ponovila vajo z normalnim seksom – ostaja enak, za mene in njega utrujajoč scenarij.

Zdaj je že res slabe volje, ne ve vzroka temu. Pravi, da mu je zoprno, ker ve, da posledično meni ni do spolnosti! Saj sva bila navajena tudi hitrih verzij – občasno. Če sva pa dva ali tri dni zapored bila intimna, je bilo pa vsakič mnogo dlje, kar me je opogumilo. Zgodilo se je celo, da sva dvakrat na dan »telovadila«, pa je vsakič bilo samo pet minut in konec, jaz pa ostanem brez orgazma.

Boli me zanj, ker ne vem več kaj narediti!? Se uredim zanj, nadišavim, tudi on zame. Včasih, ko so otroci spali in sva bila sama v spalnici, je vedno hitel z orgazmom, da se ne bi prej otroci zbudili. Ker se najmlajši še ponoči zbuja. A vendar je bilo nato na dopustu enako, pa ni bilo otrok, pet krat v enem tednu po pet minut. Grozno sem obupana, ker vem, da mu ni vseeno, tudi meni sploh ni.

Kaj naj narediva?

Čez poletje sva veliko tudi samo z enim otrokom, ker gresta dva z babicami na morje, tako da imava čas in prostor. Poskušala sva tudi edino kar še vem, začasno prekinjeni spolni odnos, pa je bilo vseeno hitro konec.

Kaj nama še ostane?
Ker, če se v pol leta vse uredi, ne bo panike. Vendar, zelo me je strah, kaj bo, če se ne?! Naj povem, da sva oba stara pod 35. V zadnjem času je bilo pri naju veliko sprememb, a vse dobre, pozitivne.

Feng shui odgovor:

Spoštovana in zaskrbljena gospa!
Lepo to, da ste dali vse iz sebe. Zdaj vam je nekoliko lažje. Tema je zelo resna. In tudi pogosto prisotna pri zakoncih od nekdaj. Zato morate pridobiti nove moči, da boste lahko kos novemu problemu, ker vam ni vseeno.

Odlični ste, prava borka, ker ste šli v akcijo in poizvedovanja iz mnenj drugih oseb in o tem, kako naprej in sploh, kaj narediti? Seveda, mož mora spontano začutiti ta vaša prizadevanja. In šele to mu bo gotovo v spodbudo. Začutil jih bo, če bodo resnično spontana, kar je od vas odvisno.

V primeru, da vaju bo ta težava pestila dlje časa, to vama seveda ne privoščim, in bo trajno nepopravljiva v smislu prejšnje kakovosti vajine intimnosti, potem vam že zdaj svetujem, da vi naredite nekaj:

Moža toplo in nežno objemite, primite počasi in sočutno z obema rokama njegovo glavo, glejte ga odločno in direktno v oči ter mu povejte, da ga še vedno imate rada! Pri tem mislite popolnoma resno in TO vibracijo oddajajte. Povejte mu, da ta situacija ne bo spremenila vašega odnosa do njega, saj ga imate rada!

Da ga pa lepo prosite, bodrite in predlagate, naj gre k specialistu urologu na pregled prostate, kot tudi na druge preiskave, ki jih bo njegov osebni zdravnik predlagal.

Predlagam, da vaš mož res obvezno obišče zdravnika! In tudi vi pojdite z njim! Ker mu boste stali ob strani in v oporo. V tem momentu je to zanj zelo pomembno. Po drugi strani je to tudi vajina nova priložnost, da se ponovno zbližata, na nekoliko drugačen način. Poiščite v tem kvaliteto in mu to povejte!

Pojdite z njim, da boste slišali pogovor z zdravnikom. In posredovali svoje informacije strokovnjaku. Kot tudi svoje poglede na vajin dolgoletni zdrav intimni odnos in vaše sedanje zaskrbljeno sprejemanje situacije. Vse to doktor mora vedeti in izvedeti direktno od vas, ker se bo lažje pravilno in detajlno spustil v iskanje rešitve vajinega problema.

Po drugi strani, morate vi s seboj razčistiti nekaj, recimo to, da obstaja več vrst kakovosti ljubezni. Da omenim v tem primeru pomembni samo dve osnovni, ki dasta različne kakovosti ljubezenskega odnosa ter skupnega življenja partnerjev, in sicer:

- Imam ga rada in
- Ljubim ga!

In po energetski zakonitosti, ki vlada v vesolju ter ima svoj vpliv seveda tudi na nas, (pa ne glede na to ali v to verjamemo ali ne), je dobro vedeti:

»Tisto, kar se začne, se mora tudi končati!«

Nekoč Sonca ni bilo.
Potem je nastalo Sonce.
Sedaj JE.
In nekoč Sonca ne bo več, bo izginilo.
To sicer ne bo ravno jutri, ampak zagotovo nekoč bo.
Takšna je narava dogodkov v vesolju.
To velja tudi za nas in naše življenje.

Ta uvod je bil nujen, da razumemo sledeče, za vsak par koristno dejstvo:

Rodi se ljubezen med žensko in moškim.
In recimo sedaj traja, JE.
Nekoč te ljubezni ne bo več.
Pred tem končnim dejanjem, se pa zmanjšuje intenziteta ljubezni med dvema.
In posledično, vsi doživljamo marsikaj. Vsak po svoje to doživlja in išče vzroke splahneli ljubezni in logične razloge.

Morda sta vidva ZDAJ v fazi brez tiste ljubezni, ki sta jo deset let uživala.
Ampak, ravno to pomeni, da je treba poiskati in najti NOV način odnosa – ZDAJ!

Če prezgodnjega izliva semena v desetih letih res ni bilo, potem je skoraj očitno, da se je nekaj med vama zgodilo, kar je vplivalo na novo situacijo, nekakšen stres!?

Ali se je nekaj drugega pripetilo, posamezno morda, kar je delovalo tako stresno in posledično. To so skrita dejstva, ki podtalno delujejo na svoj način. In je treba odkriti te probleme. Zato se morata pogovoriti o vsem, po znanem sistemu »eliminacije«, ki jo, bdw. vidimo v kriminalkah pri forenzikih: da čisto vsako znano dejstvo in pomislek o morebitnem negativnem, analizirata, razčlenita in mu prideta do dna v zrelem in odkritem pogovoru. Soočita se s tem!

Ali je mož morda imel neuspešen intimen odnos z drugo žensko? Ali pa mnogo drugačno intimnost od vajine!? Malo ga povprašajte. In poskušajte biti čim bolj čuteči, razumevajoči, ne napadalni in obsojajoči! Morda pa ni imel, kar bi bilo dobro.

Ali ste morda vi imeli drugega moškega? In v primeru, da ste bili v intimni vezi z drugim moškim, potem se vprašajte, kaj vas je pripeljalo do tega, da ste ljubimca sploh imeli in ste si ga "privoščili". Zelo pomembno: Ali imate vi zdaj razčiščen svoj »odnos« o tem? Naredite to analizo samo za sebe po metodi "brain storming", da pridete do svojega jasnega stališča.

V primeru pozitivnega odgovora, da sta oba, ali pa samo en od vaju imel drugo intimno vezo, potem je jasno, da sta se z možem odtujila in je posledično nastala nova energetska situacija za vaju, a žal s posledicami.

Po drugi strani bo potrebno pogledati v moževo zdravniško kartoteko, v kateri so zapisane vse dosedanje diagnoze in njegove bolezni. Morda bo iz te analize možna ugotovitev o vajini novo-nastali naporni situaciji.

Vi bi morali OBVEZNO izkoristili moževo dobro voljo, željo in pripravljenost, da VAS gleda, medtem, ko se samozadovoljujete in s svojim prstkom vneto iščete svojo točko "G" na klitorisu in vaši erogeni zoni.

Bili ste zaloteni pred to njegovo, za vas čudno željo! To je očitno, saj vam je bilo prvič in ste verjetno nekoliko "čukasto" gledali! Zakaj pa? Nekateri moški pač radi gledajo svojo ženo v tem dejanju samozadovoljevanja, ker je zanje videti to full erotično, ko žena doživlja enega od nekaj orgazmov, moški doživijo le enega. Ali ni bolje gledati svojo ženo pri tem dejanju, kot katerokoli drugo!?

Nekateri pari se samozadovoljujejo drug pred drugim ter se šele po NJENIH večkratnih orgazmih združita, da tudi on doživi edini orgazem. In to je ok, če je za oba sprejemljivo in spontano ali s hrepenečo željo izraženo.

Morda bi se z možem pogovorila in bi si nabavili pripomoček za vaš vaginalni orgazem – vibrator! Če vam uspe združiti vaginalni s klitoralnim orgazmom, bo morda TO spodbujajoče za vašega, trenutno na pol potentnega moža. Oziroma, če doživite dva, ampak hkratna orgazma – vaginalno klitorična, ali pač enega za drugim, bi ga morda ta vaš energetski šok nekako spontano "spomnil", kako vas je uspešno zadovoljil, pa še ne dolgo tega in ga morda spodbudil.

Naslednje vprašanje se samo po sebi nastavlja, kot zelo logično in naravno in sicer:

Kako ste vi živeli vse te »sušne« mesece, brez orgazma? Čudno je, da se niste niti enkrat samozadovoljevali! Videti je, kot da je vedno mož za vas vse opravil, a zelo rad bi videl, da se motim v ugibanju. To je bil zelo velik šok za vaše telo, naenkrat biti brez orgazma! Saj ste deset let imeli naravno stimulacijo uravnovešanja dveh pomembnih energij:

Jang – moške, in jin – ženske. Jang, ki vam, ženskam primanjkuje, ste dobili največ ravno med nebeško orgazmičnim užitkom. Pri tem ste intenzivno oddajali svojo jin energijo, ki je nujna za moškega in ste se vi pri tem harmonizirali, obema je pa bilo full luštno.

Izkoristite to njegovo dobro voljo, hrepenenje in željo ter za sebe in zanj naredite kvaliteten orgazmičen užitek, pred njim. Morda je TO priložnost, da se na ta način trenutno zadovolji, nekoliko umiri ter uredi svoje zaskrbljene težke misli. In bolj sproščeno sprejme popolnoma nove vtise ter uspešno gre v akcijo. NJEMU je to zdaj potrebno! Vi pa sodelujte in ga poskušajte razumeti v njegovi, za vas popolnoma novi »izdaji«!

Naredite to pošteno, z ljubeznijo, saj si vas želi! To konkretno pomeni, samozadovoljujte se pred njim! In, tokrat to naredite bolj kvalitetno, kot prvič, kjer ste bili zbegani. Naredite to z vsemi nujnimi in glasnimi vzdihljaji ter spremljajočimi orgazmičnimi užitki.

To je povsem naravno, da ste v tej vrsti užitka nekoliko glasni in ne bolj tiho ali neko pridušeno oddajanje intimnih vzdihov. Prav TO si nista mogla privoščiti prej zaradi bližine otroških sob in vajine tabu bojazni!! In ravno to je tudi tako stimulativno za bolj strasten sex.Ko pri samozadovoljevanju doživite prvi orgazem, nadaljujte božanje svojega ščegetavčka do drugega, nadaljujte do tretjega pa četrtega in naslednjega orgazma. Medtem, ko se samozadovoljujete, lahko si vzamete "njegovega prijatelja" v usta in to ga bo spodbudilo in opogumilo, videl bo, da si ga zares želite, a samo v primeru, če to naredite z resnično željo in strastno. TO ga bo zagotovo vzburilo. In se šele potem združita v krasen »erotični ples«, še za njegov ali morebitni celo skupni orgazem, kar bi bila popolna zmaga nad vajino trenutno klavrno seksualno situacijo.

Medtem pa, ko bo možev nabrekli penis v vaši »vreli« vagini in plešeta vajin erotični ples, vi naredite sledeče:

Popolnoma ustavite "ples", potem pa stisnite tisto svojo mišico v presredku, močno jo stisnite! In moža opazujte, kako reagira? Vprašajte ga, kako občuti to vaše stiskanje penisa, ki ga naredite, recimo pet krat zaporedno.

No, na ta način bosta podaljšala tistih vajinih kritičnih pet minut, za morda minuto. In pri vsakem naslednjem intimnem odnosu bosta podaljševala aktivno intimno združitev in tako prišla do vašega orgazma ali morda celo več njih. To vama želim in privoščim.

Glede prostate, obstajajo vaje, ki jih na Vzhodu poznajo že tisočletja! Ja, toliko je stara ta "hiba", ki jo ima 30% moških. Zato jih večina redno prakticira in imajo pozitivne rezultate. Vaja je videti takšna:

V presredku, to je mesto med anusom in spolnim organom, obstaja ta čudovita mišica, ki jo naj mož stiska in sprošča izmenično, recimo 30 krat, potem nekaj minut počiva in spet ponovi vajo.

To naj izvaja sam pet krat (ali poljubno) na dan. Lahko to prakticira tudi pred tv-jem. Čeprav je mnogo bolj uspešno, da si vzame čas samo za to in se tudi miselno osredotoči samo na to dejanje in mišico.

Potem je potrebno še ugotoviti ali vedeti, kaj na prostato negativno vpliva na sploh in se temu ogniti. Recimo znano je, da so to diuretiki, kava, močne začimbe, alkohol, čokolada, full hladne gazirane pijače ali pa dolgotrajno kolesarjenje... itd.

Tudi to, da je zjutraj mož hitel priti do orgazma in za njegov naravni čas PREJ končati, je naredilo svoje posledice zanj in vplivalo na to sedanje stanje zgodnjega izliva. Saj je pri tolikem številu intimnih odnosov med vama v desetih letih (predpostavimo približno 2.000, če je bil odnos povprečno vsak drug dan, recimo), prišlo do močne energetske situacije. Ker je pogosto dajal svoji podzavesti nekakšno tiho, a spontano in permanentno "komando", ki se je žal sedaj realizirala. Ta tihi »ukaz« narejen v možganih, se je glasil: "Končaj hitro, da otroci ne pridejo!"

Pa tudi takrat je prisoten nadležni efekt namišljenega strahu, ko se otroci igrajo na vrtu okrog hiše. Pač vsi pari nekako "kradejo" čas za svoje intimnosti, saj se ravno takrat obema ali samo enemu zalušta, ta »hitre« intimnosti s partnerjem.

Jaoooj, ma, ne morem iz svoje kože in ne vprašam direktno, da bolj ne more biti, saj rušimo tabuje, a, ne, in sicer:

»Kaj bi se pa slabega zgodilo, če bi vaju otroci zalotili med ljubljenjem? Kaj?«

To je pa ja nekaj tako naravnega. In, če bi vaju otroci videli v intimnosti, bi pač bili seznanjeni »iz prve roke«, in doma. Vi bi izkoristili to situacijo in lahko otrokom rekli, recimo nekaj v stilu:

»Oči in mami se imata full rada. Tudi vi boste imeli svoje partnerje, ko odrastete in boste tako objeti v postelji. Imeli se boste radi na tak način, ker je to tako lepo in povsem normalno, biti v ljubezni. Se spomnite, ko smo bili na sprehodu, tudi tista dva golobčka sta podobno počela, najprej plesala, se dotikala s svojimi krili in se kljunčkala, in božala na svoj način, ko pa jima je bilo najlepše, je golob šel na golobico in nekaj čudno mahal s krili, pa je bilo videti, da jima je luštno. Midva z atijem se imava zelo rada in sva tesno objeta v postelji in tudi vas imava rada. Zdaj se pojdite naprej igrati, bova prišla malo kasneje«

Takšen pristop bi takoj odprl možnosti o poznejšem odkritem pogovoru o spolnosti in ostalih temah, ki so v mnogih družinah pravi tabu, saj se starši čisto nič o tem ne pogovarjajo s svojimi otroci.

Po drugi strani, bodite nekoliko bolj pozorni na novo in občutljivo moževo stanje in ga opazujte pod drobnogledom, ne da bi on opazil, bodite diskretni. To zato, da sproti ugotavljate njegovo trenutno stanje in ga bodrite. Ker so moški mnogo bolj občutljivi, kot si mnoge ženske sploh mislijo. Prag bolečine moškega je za devet krat nižji od ženskega! To je bilo povedano na zelo resnem kanalu "National Geographic" v eno urni oddaji.

Torej, tudi zato je nujno vaše prizadevanje, da mu dajete podporo in razumevanje, ker je zelo znano, da je na področju intimnosti moški najbolj občutljiv! In je v slučaju kronične nezmožnosti zadovoljiti svojo ženo, pripravljen narediti najhujše – sebi. Ne strašim, samo želim izpostaviti znana in resna dejstva. V bližini moškega so našli njegovo spermo, njegovo nago telo je viselo na vrvi, bil je mrtev.

Potem bodite pozorni na moževo žalost zaradi nove situacije, kot tudi na svojo zaskrbljenost, ker vam očitno ni vseeno! Zato, da se ne združita vajini dve žalosti, saj je dovolj, oz. preveč le njegova žalost, ki jo vi morate obvladati in si prizadevati narediti sedaj bolj veselo in spodbudno vzdušje v hiši od nastalega.

Še nekaj vam je lahko v pomoč in sicer, bodite dodatno pozorni med svojim časom ovulacije. To je tisti čas, ko ste zelo voljni biti intimni z možem, po naravi stvari, tako ste ženske "narejene in zamišljene«. In, če ta vaš čas sovpada z njegovim "fizičnim kritičnim ciklusom", potem je vajin intimni odnos lahko neuspešen.

Le-tega je zlahka ugotoviti po opazovanju bioritma, ko njegov fizični ciklus prehaja iz 11 dnevnega obdobja plus faze, v minus časovno obdobje 12-tih dni polnjenja organizma s to fizično energijo pomembno tudi za dobro in dolgotrajno erekcijo.

In, ne na zadnje, ne morem iz svoje feng shui kože, da omenim vpliv energij iz okolja na človeka. Recimo, toliko razvpita rumena barva v energetskem svetu in njen negativen vpliv na nekatere energetske skupine ljudi.

Potem, velik energetski vpliv na človeka iz koristnih barv za stene, zavese, pohištvo in vso drugo opremo v stanovanju.

Potem obstaja izvor či energij iz tekstur in materialov iz iste energetske skupine.

Potem nujna pripadnost in energetska soodvisnost prirojeno šibkih notranjih organov, recimo: jin jang par notranjih organov ledvice in sečni mehur, produktivni organi in prostata pri moških.

Potem, vpliv energije mitološkega ptiča Feniksa, ki vama očitno primanjkuje, draga zaskrbljena gospa, ker ste rekli, da se bojite, »Kaj bo čez 6 mesecev, če se težava ne odpravi?«

Potem zelo pomembna energija Želve, ki vsem da nujno trdnost, oporo, varnost. Odgovorna je za plodnost!!!, je pa nujna v bližnjem okolju, v spalnici, dnevni sobi, otroški sobi, domači in uradni pisarni.... itd.

Morda je pri celi feng shui analizi energija Tigra premočna in je prispevala svoj negativni delež napeti situaciji?

Eto, to bi bila nekoliko širša feng shui analiza vaše energetske situacije in izpostavljenih predvidov ter dejanskih ugotovitev. Ko odpravimo vse naštete pomanjkljivosti in tudi tiste sproti odkrite, na »licu mesta«, v vašem domu, boste imeli mnogo boljše energetske pogoje za odpravo teh trenutno perečih, kot tudi drugih pomanjkljivosti za večjo ubranost in harmonijo.

Ostajam v dobrem upanju, da sem vam kaj pomagal. Ali vsaj dal kakšen namig, ki bo ponovno pripeljal do vajine "Tihe sreče".

Srečno vam in vaši družini!

www.mirza.si

Magazin   › Zanimivosti   › V pričakovanju tihe sreče
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.