Lunin magazin

KI devet zvezd - Devetzvezdni KI - Kyu Sei Ki Gaku

Objavljeno: 2.11.2004
Avtor: Vojko Kalan
KI devet zvezd - Devetzvezdni KI - Kyu Sei Ki Gaku
Mala šola astrologije

Devetzvezdni KI - energija v času in prostoru

Astrologija za doseganje harmonije, sreče in uspeha v življenju


Sanje

Vsi mi imamo sanje. Sanje o ljubezni. Sanje o uspehu. Sanje o sreči nas samih in sreči naših otrok. In obstaja pot, da uresničimo svoje sanje - z uporabo energije, ki upravlja z vsem, kar obstaja v našem vesolju in seveda s tem tudi v vsakem koščku naše Zemlje in v nas samih. To energijo poimenujemo po japonskem izvoru: KI - Indijci jo imenujejo prana, Kitajci pa Qi ali pa tudi Chi, v zahodnem svetu pa preprosto - moč. Sicer pa je vseeno kako jo imenujemo, bolj pomembno je da vemo, kako deluje, kakšne vplive ima na nas in na naše okolje, saj če to poznamo in uporabljamo svoje znanje v vsakdanjem življenju, lahko živimo bolj uravnovešeno, mirno in bolj uspešno življenje, ne glede na to ali bi radi več uspeha v poslovnem svetu, več smeha in sproščenosti, bi radi rešitve za osebne ali poslovne težave, finančna zmagoslavja ali pa skladnost in srečo v domu.


Vprašanja!

V svojem vsakdanjem življenju sem neštetokrat naletel na vprašanja: Kaj je to Devetzvezdni KI? Kako deluje? Ali je drugačen od "horoskopa"? Ali sta potem dva človeka, rojena v istem dnevu enaka? In še mnogo podobnih vprašanj mi postavljajo moji sogovorniki. In čeravno sem sam skeptični uporabnik astrologije Devetzvezdni KI, ki skušam to metodo predvsem uporabljati za svoje življenje, sem želel odgovoriti tudi na nekatera tovrstna vprašanja. Ne želim pa prepričevati tistih, ki pač zanikajo karkoli drugega od tistega, kar "je dokazano", saj se sam spomnim svojega delovanja izpred mnogo let, ko sem na astrologije gledal s podobnimi očmi.


Kaj je?

Kaj je Devetzvezdni KI: - najlažji in najhitrejši odgovor, ki ga večino ljudi razume takoj (čeravno vsak po svoje) je - Astrologija! Meni ljuba, a še vedno preprosta razlaga za tiste, ki želijo vedeti nekaj več pa je: Vreme, ki ga ne vidimo, a močno vpliva na ves nam znani svet. Ta razlaga se mi zdi veliko boljša, saj na vreme ljudje gledamo drugače, bolj vsakdanje in bolj sproščeno. Je pa tudi lažje razložiti fenomene vpliva energije KI - na človeka s primerjavo iz vsakdanjega življenja.


Primer iz vsakdanjega življenja

Recimo, da sem doma iz sončnih krajev, kjer celo poletje ne pade kapljica dežja in pridem na počitnice na Gorenjsko. Lepega sončnega dne grem v planine. Vzamem mali nahrbnik z nekaj pijače in malo hrane in se odpravim med vrhove. Oblečen sem v kratke hlače, majico in lahke čevlje. Po lepi jutranji hoji skozi gozd proti vrhovom, uživam v lepem vremenu, a ko prispem na obrobje gozda, višje v planinah, se pojavijo oblaki, piha veter, objame me megla, zmoči me dež - zebe me, premočen sem in nimam se v kaj preobleči - izlet je pokvarjen, ne vidim več mavrice... ...Če pa vem, da je potrebno upoštevati vreme, se bom nanj pripravil (s pelerino) in kratek poletni dež pač ne more pokvariti lepega izleta.

Podobno se nam lahko zgodi v vsakdanjem življenju z energijami, ki se jih ne zavedamo, vse dokler jih ne občutimo - na primer: " Po lepo preživetem dnevu se odpravim spat, zadovoljen in vesel za vse, kar sem doživel. Zjutraj se zbudim slabovoljen, utrujen. - Ne poznam vzroka. Vreme je lepo, imam prost dan, a slaba volja se me drži cel konec tedna." Razlika med tema dvema primeroma je, da v prvem primeru poleg svojega počutja opazimo zunanjo spremembo, v drugem primeru pa nam je razlog spremembe počutja neznanka....

Malo bolj zapleteno!

Devetzvezdni KI je metoda, ki je nastala iz zakona petih pretvorb (pri nas je bolj znan izraz: zakon petih elementov), z metodo samoanalize: Ji Čing in večtisočletnega opazovanja nebesnih teles, vremena, zemeljske narave, življenja ljudi, posledic njihovega obnašanja, prehranjevanja, gibanja in še česa.
Tako se tudi dandanašnji svetovno priznani strokovnjaki na tem področju ukvarjajo tudi s teoretičnim delom, s preverjanjem, z raziskovanjem, s potrjevanjem ali negiranjem teorije, ki je nastala do današnjega dne. Nekaj teh strokovnjakov, ki so vsi po vrsti tudi strokovnjaki za Feng Shui so na primer: Master Yu - matematik in fizik, ki je v svoji mladosti skušal z znanjem, ki si ga je pridobil na Hongkongški univerzi dokazati, da Feng Shui, Štirje stebri usode, Devetzvezdni KI in druge Kitajske metode ne veljajo prebite pare, a je skozi poskuse dokazovanja ugotovil ravno nasprotno. Roel Hill - He Luo - Nizozemec, ki je imel dedka Kitajca vodi Nizozemsko združenje za Feng Shui, Takashi Yoshikawa - cenjen svetovalec znanih svetovnih osebnosti, Bob Sachs - Anglež, svetovalec pomembnim angleškim osebnostim in avtor ene najboljših knjig o Devetzvezdnem KIju vsi ti in še mnogi drugi se strinjajo: Devetzvezdni KI je astrologija za doseganje harmonije, sreče in uspeha v življenju. Je astrologija, ki se ukvarja z energijo v času in prostoru!Odkod izvira Devetzvezdni KI?

Devetzvezdni KI je najbrž najstarejša znana astrologija. Izvira iz mlade kitajske civilizacije, kjer se je razvijala tisoče let. Na kitajskem so to astrologijo imenovali Chiu Kung Ming Li. Od Kitajcev pa so jo prevzeli tudi Japonci, kjer je ta astrologija dobila novo ime: Kyu Sei Ki Gaku (Gakuin) in odkoder so jo makrobiotiki ponesli v druge dežele sveta. Ime Devetzvezdni KI je nastalo zato, ker so v davnih časih, ko je Devetzvezdni KI nastal, ljudje verjeli, da na energijo KI, katera prihaja iz vesolja v našo galaksijo najbolj vpliva 9 oddaljenih zvezd v naši galaksiji - to so zvezde Velikega voza in pa Vega ter Polaris (zvezda Severnica). KI pa je japonski izraz za (nebesno, nebno, vesoljno) energijo, v kitajščini tudi Qi, Chi in v Indiji - Prana..

Kakšna je razlika med Feng Shui-jem in Devetzvezdnim KI-jem.?

Medtem ko se Feng Shui v osnovi ukvarja predvsem z energijo v prostoru, pa je Devetzvezdni KI študija in razumevanja energije v času in prostoru. V devetzvezdnem KI-ju je čas razdeljen na obdobja devetih let, devetih mesecev in devetih dni. Seveda takšni cikli v kombinaciji sestavljajo tudi cikle 5, 10, 81 itn. Z datumom rojstva je določen naš karakter, naša čustvena naravnanost in pa naš zunanji izraz. Te tri lastnosti ponazarjajo tri števila: Osnovno KI-jevsko število, katerega izračunamo iz leta rojstva, mladostno število, ki ga dobimo iz meseca rojstva - tretje število, ki nam pove, na kakšen način nas vidijo ljudje v naši okolici in v kateri smeri bomo vodili naše življenje - življenjska smer ali energetsko število, pa dobimo kot rezultat prvih dveh števil.

Kako nam lahko Devetzvezdni KI (KI devet zvezd) pomaga?

Ko se gibljemo skozi časovna obdobja, doživljamo mirovanje, načrtovanje, velike aktivnosti, doseganje rezultatov našega dela, veselje in slabosti . Če vemo, v kakšni energiji se nahajamo, lahko potegnemo iz trenutka v času in prostoru največ, kar je mogoče - z najmanj truda. Če poznamo našo osebno astrologijo, potem vemo, v kateri smeri se moramo gibati, da bomo dosegli, kar si želimo doseči v življenju. Zato lažje načrtujemo dogodke v našem življenju, svoje šolanje in poslovno ter finančno pot. Drugačnemu stilu življenja v posameznem obdobju pa ustreza tudi drugačna prehrana, ki si jo ravno tako lahko pomagamo izbrati s pomočjo Devetzvezdnega KI-ja, ki je poleg poznavanja živil in bivanjskega okolja osnovni pomočnik makrobiotikov. Prav pionirji makrobiotike so namreč tisti, ki so zanesli Devetzvezdni KI na zahod v sodobnem svetu. Ko je Mitsio Kushi ustanovil Kushijev inštitut v ZDA je poleg znanja iz makrobiotike za svoje varovance ves čas uporabljal tudi znanje Devetzvezdnega KI-ja, ki so ga že stoletja uporabljali na japonskem. Njegova knjiga Devetzvezdni KI je do danes tudi edina meni znana knjiga v slovenščini iz tega področja.


Skladnost med ljudmi

Ker Z devetzvezdnim KI-jem lahko s preprostim podatkom - rojstnim datumom, ugotovimo precej lastnosti človeka, lahko ugotovimo tudi, kdo je bolj primeren za določeno delo in kako lahko sestavimo delovna okolja, v katerih bomo ljudje zadovoljni, kreativni in uspešni. Seveda lahko to znanje uporabimo tudi za reševanje neskladij med nami, saj se da na hiter in zanesljiv način ugotoviti kje nastajajo nasprotja in na kakšen način lahko te težave odpravimo ali vsaj omilimo (včasih le z minimalno spremembo v našem okolju).


Kaj je smeroslovje?

Smeroslovje je veda, ki se ukvarja z raziskovanjem in predvidevanjem posledic selitev ali potovanj v določeni geografski smeri. Tako so ljudje že v davnih časih opazili, da je selitev proti zahodu - za človeka, njegovo zdravje in poslovno uspešnost veliko boljša kot selitev proti vzhodu. To isto lahko vidimo, če pogledamo zgodovinske zapise moderne dobe. Narodi se selijo od vzhoda proti zahodu že kar zgodovina pozna pisano besedo. Indijci se selijo v Afriko, evropski narodi so se selili v Ameriko, Celo vojne so potekale v tej smeri in le redek narod je zavzel drugo deželo, če jo je napadel v smeri proti vzhodu. Napoleon je propadel na poti v Rusijo. Nemčija ni uspela z zavzetjem Rusije itn.

Tako se s poznavanjem smeroslovja veliko laže odločamo za čas in smer selitve in dolgih potovanj, tako, da smo na njih uspešni, da se izognemo nesrečam in drugim neljubim dogodkom ter, da ostanemo zdravi.
Ravno selitve so tisti dogodki v našem življenju, ki nam prinesejo velike spremembe. Poleg novega bivalnega in delovnega okolja nam selitev prinese tudi drugačno klimo, spremenjeno družbeno danost. In če malo pokukamo v zgodovino, lahko vidimo, da so nekateri ljudje po selitvi uspeli, pač drugi - o katerih se ve veliko manj (če niso bili že prej slavni) - so mnogi zboleli in celo umrli prezgodnje smrti. Iz sodobnega sveta vemo, da ljudje, ki veliko potujejo z letali veliko pogosteje zbolevajo za boleznimi srca in ožilja kot tisti, ki ne potujejo. Letalske družbe na tem področju delajo drage raziskave, spreminjajo ustroj letal in sedežev v njih, skušajo pripraviti čim boljše potovalne pogoje - a bolezni tistih, ki potujejo se ne zmanjšajo.

Žal sam nimam dokumentiranih zapisov o posledicah selitev in potovanj v želeni ali neželeni smeri, ki bi jih smel objaviti, čeravno se mi je v osmih letih ukvarjanja z DZKjem nabralo kar nekaj primerov, ko so ljudje, ki so se preselili v ugodno smer uspeli - skoraj nemudoma - in o takih, ki so se zaradi bolezni, ki jih je doletela nekaj mesecev po preselitvi, vrnili nazaj v domovino. Najbrž je tudi tu vzrok, da nekateri finančno sploh ne morejo uspeti, saj je smer, ki je zanje sicer ugodna za finančni uspeh, neugodna za njihovo zdravje....


Kaj naj sedaj počnem z znanjem "zahodne astrologije"

Uporabljate ga še kar naprej. Tudi "zahodna astrologija" je le metoda s katero si pomagamo v vsakdanjem življenju. Menim, da je dobro uporabljati njene izsledke, posebej, če ste v tem dobri. Seveda pa se boste lahko kaj hitro naučili tudi nekaj Devetzvezdnega KIja, kateri je veliko bolj natančen napovedovalec časa in energije, ki bo vladala v določenem času!
Vendar: Opozorilo: ne mešajte analiz, dokler niso končane, ko pa je analiza dokončana - tako na eni kot na drugi strani, takrat pa lahko izsledke združite, saj boste s tem dobili bolj kvalitetno sliko vas samih ali dogodka s katerim se ukvarjate.


Ali Devetzvezdni KI lahko reši vse moje težave?

Nikakor ne! Devetzvezdni KI je za osebno rabo preprosta a zelo efektivna metoda, ki ne zahteva velikega znanja matematike (čeravno ga nekateri imenujejo tudi numerologija - no pa saj tudi je do določene mere, z Devetzvezdnim KI-jem se je namreč ukvarjal tudi že Pitagora, ki je priredil takratni kitajski koledar takratnemu zahodnemu koledarju). Za lastne namene lahko devetzvezdni KI uporablja vsak, ki si vzame le nekaj dni časa in nekaj tolarjev, da si privošči priročnik z osnovnimi načeli. Za boljše razlage pa je seveda nujen daljši študij. Vabljeni pa ste na obisk mesečnega in letnega predvida, katerega za vas pripravljam že od februarja leta 2002!
Magazin   › Astrologija   › KI devet zvezd - Devetzvezdni KI - Kyu Sei Ki Gaku
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.