Lunin magazin

PSIHIČNI POTENCIJALI

Objavljeno: 10.7.2009
Avtor: Marjetka Novak

Pri vsakem človeku je eden od teh psihičnih potencialov bolj izražen. Naši psihični potenciali in intuicija so prav tako naravni in normalni kot fizični čuti. So že v nas in so latentni, samo čakajo, da jih znova odkrijemo. Ni res, da imajo te sposobnosti zgolj nekateri izbranci – vsi jim imamo, vprašanje je samo, ali se tega zavedamo in ali smo pripravljeni kaj narediti, da jih prebudimo.

 

Velikokrat jih uporabljamo, ne da bi se tega sploh zavedali. Ali kdaj pomislite na človeka, pa vas prav tedaj pokliče po telefonu? Ali kdaj stopite v prostor in takoj zaznate, denimo, da je ozračje napeto? Ste že kdaj začutili, kako se počuti drug človek (je jezen, razburjen, vesel)?

 

Razvijanje psihičnih potencialov vam lahko pomaga pri osebnem in duhovnem napredovanju, pri samozdravljenju in tudi pri tem, da boste uspešni na različnih življenjskih področjih.

 

Videnje avre

Avra je subtilno energetsko telo, ki obdaja vsa živa bitja, rastline in predmete. Je subtilno elektromagnetno polje, ki izžareva iz živih bitij. Lahko jo vidimo ali čutimo. Včasih rečemo za nekoga: »Ta človek je zelo karizmatičen, ima karizmo.« Karizmatične osebe imajo pogosto veliko, privlačno in svetlo avro.

Nekateri vidijo avro kot svetlobni ovoj, drugi jo lahko vidijo v barvah.

 

Zdravljenje s polaganjem rok in kanaliziranje zdravilne energije

Ljudje uporabljajo razne tehnike polaganja rok in kanaliziranja zdravilne energije. Ena najbolj znanih in razširjenih je reiki, ki se je lahko nauči vsak. Poznamo tudi številne druge, na primer, zdravljenje z angeli (ki je izredno uspešno), duhovno zdravljenje, zdravljenje z vero, zdravljenje z bioenergijo, pranoterapija … Nekatere tehnike odlično delujejo tudi na daljavo. Vsakdo se jih lahko nauči in s pridom uporablja.

Njihov namen je kanaliziranje energije, ki spodbudi proces samozdravljenja v organizmu in tako se vnovič vzpostavi ravnovesje v človekovem telesu.

 

Kaj je jasnovidnost?

Jasnovidnost pomeni »jasno videnje«. Osebe, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, imajo zelo jasne notranje vizije. Jasnovidni dobivajo sporočila z različnimi simboli ali slikami, ki se jih potem naučijo razlagati. Nekateri vidijo notranje platno in na njem film, ki se odvrti, drugi celo fizično vidijo različna bitja in angele, kako se premikajo po prostoru in okoli ljudi.

Posamezniki si napačno razlagajo jasnovidnost kot sposobnost videnja prihodnjih dogodkov. Jasnovidni ne vidijo prihodnosti, tega so zmožni vizionarji.

Take osebe se velikokrat ukvarjajo s slikanjem, z ilustriranjem, veliko vizualizirajo, oblikujejo oblačila in notranjo opremo …

 

Kaj je jasnovednost?

Jasnovednost pomeni »jasno vedenje«. Ljudje, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, dobivajo sporočila tako, da »kar vedo« stvari. Jasnovednost ali jasnočutnst nas nikoli ne prevara, medtem ko jasnovidnost velikokrat lahko zavede.

 

Kaj je jasnoslišnost?

Jasnoslišnost pomeni »jasno slišanje«. Osebe, ki imajo to sposobnost ali jo razvijejo, dobivajo sporočila tako, da jih slišijo kot zvok, besede ali kot vrinjene misli. Pogosto govorijo o določenih občutkih okoli ušes. Nekateri lahko celo čutijo z ušesi in so zelo občutljivi na različne zvoke. Motijo jih glasnost, določene frekvence glasu ali glasbe in različni ropoti.

Jasnoslišne osebe rade živijo v tihih okoljih, v naravi, rade prebijejo veliko časa v tišini. Izogibajo se hrupnim mestom, nakupovalnim središčem … Motita jih nenehno prižgana televizijski ali radijski sprejemnik. Jasnoslišni so tudi dobri poslušalci in pozorno prisluhnejo sogovorniku. Pogosto se ukvarjajo z glasbo in petjem.

 

Kaj je jasnočutnost?

Jasnočutnost pomeni » jasno čutenje«. Zelo pogosta je pri ženskah in otrocih. Otroci so bolj čustveni in intuitivni, ko pa zrastejo, postopno zaprejo to svojo sposobnost. Jasnočuni čutijo z vsem telesom, in to lahko zelo intenzivno. Njihove reakcije so čustvene. Informacije dobivajo skozi telo, zato so kot spužve, ki vsrkajo negativno energijo. Ko jasnočutna oseba ne zmore ločiti, kaj je tuje (ne zmore distance do tujih negativnih energij) in kaj njeno, se to lahko izraža kot nelagodje. Zato morajo še posebej skrbeti za svojo energijo in si redno čistiti čakre. Prav tako morajo poskrbeti, da so močno ozemljeni. Sčasoma bodo z zavestnim delom sposobne postaviti jasno mejo med tem, kaj je njihovo in kaj tuje.

 

Za poklic si ponavadi izberejo različne alternativne metode zdravljenja, kot so bioenergija, reiki, polaganje rok, angelsko zdravljenje, zdravljenje s kristali ...

 

Telepatija

Vsi imamo do neke mere sposobnost telepatije – nenehno oddajamo in sprejemamo informacije. Telepatija deluje na kratkih in na dolgih razdaljah, oddaljenost dveh oseb sploh ni pomembna. Povezana je tudi z našimi drugimi psihičnimi sposobnostmi, denimo, ali smo bolj jasnočutni ali jasnovidni.

 

 

Intuicija

Vsak izmed nas ima tudi intuitivne sposobnosti. Sporočila intuicije včasih laže prepoznamo in poslušamo ter jim sledimo, včasih teže.

 

Na primer: zjutraj, preden odidete v službo,  dobite preblisk, da morate vzeti s sabo dežnik, čeprav zunaj sije sonce, popoldne pa začne nepričakovano deževati. Če ste poslušali svoj notranji glas, ne boste mokri. Takih primerov bi lahko naštela še veliko.

 

Intuicija je vedno navzoča. Bolj ko bomo poslušali svojo notranjo modrost in vodstvo, laže in srečnejše bo naše življenje. Laže bomo tudi začeli navezovati stike z angeli, duhovnimi vodniki in vnebovzetimi mojstri. Postajali pa bomo tudi čedalje ustvarjalnejši.

 

Osebe, ki so zelo navezane na svoje notranje mentalne dialoge, bodo teže prisluhnile intuiciji.

 

Zelo pomembno pri prebujanju intuicije je, da smo dobro ozemljeni in centrirani. Gre namreč za proces, da informacije, ki so zunaj zavesti posameznika, ozemljimo in jih ozavestimo. Ko smo dobro ozemljeni, imamo močno povezavo z zemeljsko energijo, zavedamo se svojega fizičnega telesa in povezanosti z zemljo. Tako laže živimo tukaj in zdaj.

 

Pomembno je, da pri prebujanju intuicije opustimo svoja omejujoča prepričanja in se zabavamo kot otroci. Spomnimo se, kako je bilo, ko smo bili majhni. Otroci se vedno igrajo in so pri tem ustvarjalni.

 

 

Afirmacije za prebujanje psihičnih sposobnosti

v Sem jasnočuten/jasnočutna (jasnoviden/jasnovidna).

v Z lahkoto in veseljem prebujam svoje jasnovidne (telepatijo, intuicijo …) sposobnosti.

v Zaupam sebi in svojim psihičnim sposobnostim (jasnočutnosti, jasnovidnosti …).

v Zaupam in delujem v skladu s svojo intuicijo.

v Z vsakim dnem sem bolj intuitiven/intuitivna, jasnoviden/jasnovidna in jasnočuten/jasnočutna.

v Z lahkoto prepoznam svoje notranje vodstvo in mu sledim.

 

Afirmacije lahko ponavljate vsako jutro, vsak večer pred spanjem, tudi čez dan, kadar koli se spomnite. Ponavljate jih lahko med hojo, prhanjem, kuhanjem …, na glas ali samo v mislih.

Lahko si jih posnamete s svojim glasom na kaseto (ponavljate 30 minut) in si jo pred spanjem zavrtite. Tako so še učinkovitejše. Tudi če med poslušanjem zaspite, afirmacija učinkuje. Podzavest je namreč v alfa in teta stanju še dojemljivejša.

 

 

Za razmislek

Če se zavestno odločite, da boste razvijali svoje psihične potenciale, priporočam, da ne jemljete nobenih drog, ne uživate kave in alkohola in se odpoveste kajenju.

Prav tako je priporočljivo, da razmislite, kakšen je vaš motiv za razvijanje psihičnih sposobnosti. Bi radi duhovno napredovali ali pa želite s tem samo služiti denar (druga linija 090)?

Velikokrat se zgodi, da ljudem ego zelo naraste, ko razvijejo določene psihične sposobnosti. Zato morate biti glede tega zelo previdni, kajti razvitje psihičnih sposobnosti ni končni cilj.

Odlomek iz knjige: KANALIZIRANJE IN UPORABA ANGELSKIH KART - Marjetka Novak

www.svetangelov.com

Magazin   › Zanimivosti   › PSIHIČNI POTENCIJALI
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.