Lunin magazin

Feng shui... just love

Objavljeno: 7.1.2004
Avtor: LN Uredništvo
Just love... samo ljubi je bilo sporočilo velikih mojstrov in puščavnikov, ki so se za nekaj let podali v osamo, da bi spoznali sami sebe in razumeli kako funkcionira svet okoli njih. In resnično se svet okoli tebe spremeni, ko spoznaš, da je pomembna samo ljubezen, samo luč in da je strah tisti, ki ustvarja temo okoli tebe. Ko ugotoviš, da si sam ustvarjaš svojo realnost s svojim odnosom do stvari okoli tebe. in včasih je s tem spoznanjem veliko težje živeti kot prej. Ker si sam odgovoren zase in za svoja dejanja. Resnično sočutje prihaja iz srca, ko veš kaj človek potrebuje in mu to tudi daš, pa čeprav to ni tisto, kar je pričakoval ali želel. Ko je lahko brca v rit bolj uspešna od objema in ko je potrebno s spoznanji oditi v kruto realnost in vse narediti še enkrat.

Feng shui je močno orodje v rokah tistih, ki želijo spremeniti sebe. Ko s feng shui orodji poskušaš spreminjati druge stvar ne funkcionira več. Ker je vsak posameznik osebnost zase in ker vsak potrebuje prostor okoli sebe in svoj čas da se spremeni ali pa, da se ne. Kajti vse v življenju se odvija glede na naše odločitve, ki jih sprejmemo v vsakem trenutku. Lahko se odločimo za ali pa proti in tudi, če se odločimo, da ne bomo naredili nič, smo se odločili, da lahko namesto nas odločitev sprejme nekdo tretji.

Skozi pogovor s prijateljem sem se zavedla, da opravljam zelo pomembno poslanstvo, poslanstvo učenja kako okolje v katerem živimo vpliva na kvaliteto našega življenja. Zdaj vem, da je energija, ki nas obkroža tista energija, ki nam pomaga ohranjati zadovoljstvo, srečo in uspešnost znotraj nas samih ali pa jo razdira. Sami smo prostor napolnili z namero, z željo po kvalitetah, ki jih živimo. Ali pa smo to nalogo prepustili drugim, da so ga napolnili za nas in sploh ni nujno, da vemo kaj so pustili v prostoru, vendar vsak dan bivamo v njem.

Prostor v katerem živimo nas podpira vsakodnevno v vseh stvareh, ki jih opravljamo. Ko smo na tleh nam pomaga, da se ponovno napolnimo in gremo naprej po naši poti.Feng shui je mnogo več kot le prestavljanje foteljev in delovnih miz, je zaupanje v lepoto sveta, optimizem in ljubezen. Je srčnost in sočutje, ko vidiš da se nekdo noče spremeniti in ga moraš enostavno pustiti kjer je. Je nevmešavanje v življenja drugih in hkrati pomoč, da najdeš samega sebe.

Feng shui je način življenja. Ko spreminjaš sebe dobiš sčasoma vpogled v to, kako lahko pomagaš drugim brez prisile, samo z zgledom, s svojim načinom življenja. Feng shui je dotik duha, vpogled onstran tančic realnosti, je čista magija.In sedaj me boste vprašali zakaj je potem Kitajska tam kjer je in zakaj je toliko trpljenja na svetu, ko pa imamo taka orodja na voljo, kje je kdo da kaj naredi in spremeni? Poglejte svoje življenje! Koliko znanja imate in koliko od tega resnično živite? Ste svobodo izbire zamenjali za občutek varnosti in se vam zdi bolj varno živeti kot živite sedaj, ker nikoli ne veš kaj te lahko doleti? Vas je strah spremembe? Sedaj veste zakaj je svet tam, kjer je. Ker je lažje živeti v vsakodnevni rutini kot se soočati s strahom, karakterji ega in svojo lastno temo. Ker je lažje sedeti v naslanjaču in gledati televizijo kot pogledati vase. Ker je lažje živeti, če misliš da si majhen in ne moreš ničesar narediti, kot pa živeti z odgovornostjo, da ustvarjaš svoj jutri in hkrati soustvarjaš jutri celotne človeške vrste.

Edini v vesolju smo, edini s poslanstvom, da širimo ljubezen in veselje skozi svoje delo in vendar nam je uspelo, da smo se ponižali na raven opic in da smo edino darilo svojo svobodno voljo dali v roke neznancem, da odločajo namesto nas. In tako so za vse stvari, ki nam niso všeč krivi drugi, ker tako ali tako drugi odločajo namesto nas. In tako neskončno nas je strah, strah svoje lastne teme, ki jo obsojamo zunaj sebe in jo s tem še krepimo. Tako nas je strah, da smo pozabili ljubiti. Kajti svoje partnerje si lastimo in jih želimo spremeniti, svoje otroke želimo spremeniti po naših željah in skozi njih ustvariti tisto, kar nam ni uspelo in sami sebe sploh ne poznamo več - to ni ljubezen je le strah, da ne bomo kaj izgubili ali zamudili. In življenje nam spolzi skozi prste in morda spoznamo v zadnjih vdihih zraka s tega planeta, kaj smo prišli narediti in kaj smo zamudili - ponovno - kot že tolikokrat poprej.

Rodimo se, živimo in umremo. Zakaj ne uživate tega trenutka večnosti, ki vam je dan v vsej polnosti in lepoti? Samo utrinki ste, tako krhki in tako dragoceni, neprecenljivi. Ste največji čudež na svetu. Ste edini in neponovljivi. Ljubite, veselite se in bodite srečni, vsak dan, vedno.

Iz srca za vas

Taja

E-mail: info@mychi.biz

Spletna stran: www.mychi.biz

Magazin   › Zanimivosti   › Feng shui... just love
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.