Lunin magazin

ANGEL VARUH

Objavljeno: 11.10.2009
Avtor: Marjetka Novak

Angel varuh

 Angel varuh (imenujemo ga tudi Angel čuvar) prevzame ime svojega varovanca, prav tako pa tudi njegov vzdevek in podobno. Če oseba zamenja svoje ime, ga zamenja tudi angel varuh. To je darilo njegovemu varovancu. To je prav tako znak, da je angel varuh svojemu varovancu popolnoma blizu, da je popolnoma usmerjen na njega in da mu služi. Dejansko postane del svojega varovanca. Obstaja in deluje samo za njega. Ali ni to dovolj velik razlog, da ga večkrat pokličete in predvsem, da se mu včasih tudi zahvalite?

 

 Angeli varuhi so lahko malo večji od ljudi, ampak ne dosti, največkrat so enako veliki. Izgledajo približno tako kot ljudje, ki jim pripadajo in to v starosti med 18 in 24 let. V zgodnjem obdobju izgledajo kot otroci, ki jim pripadajo in rastejo skupaj z njimi, potem pa zadržijo izgled dvajsetletnika, torej se ne starajo po izgledu. Lepota obraza posameznika je odvisna tudi od tega, v kolikšni meri in s kakšnim veseljem človek sprejema svojega angela varuha. Če se posameznik še v starosti počuti mlad, to pomeni, da prisotnost angela tudi zares doživlja. Angel varuh osebe, ki mu je bila zaupana, nikoli ne zapusti. Nikoli. Vedno je prisoten, vse do konca življenja posameznika.

 Angeli varuhi imajo naslednje naloge:

1. Osebe ščitijo pred sevanji in negativnimi mislimi. Hudobna misel je kot strupena puščica; angel varuh poskuša posameznika zaščititi pred njimi. Praviloma angel varuh stoji na desni strani za človekom, lahko pa deluje tudi kot plašč, kapuca, podloga, čelada, v primeru nuje pa tudi kot ščit. Osebo ščiti tudi pred strogimi pogledi višjih hierarhij in Svete Trojice, kot bi jo prekrival s svojo zaščito. Ti pogledi torej zadenejo njega in on prevzame to težo. Osebo, ki mu je bila zaupana, ščiti tako kot mati ščiti svojega otroka, ne glede na njegove napake in grehe. Tudi takrat ostaja z njim, čeprav s tem obremenjuje sebe. Ne zasipa vas z moralnimi nauki, ne opominja in ne kaznuje. Preprosto trpi. Za svojega varovanca »gre skozi ogenj«, kot radi rečemo.

1. Angel varuh vzpodbuja svojega varovanca v primeru neuspeha, ko je utrujen ali ko izgubi vse upe. Takrat ga opogumlja v smislu »pozabiva na to, greva naprej«.

2. Skrbi za gibčnost vseh teles, tudi fizičnega. Sliši se čudno, ampak tako je: za napetosti v telesu poskrbi na podoben način, kot ročna masaža. Če človek dovoli, da angel skrbi za njega, se to izraža tudi na obrazu; obraz postane milejši in bolj sproščen. Ob bolečinah, angela lahko zaprosimo, da na boleče mesto položi svoje dlani.

3. Angeli varuhi skrbijo za čistočo in funkcionalnost človekovih energetskih polj in jih čistijo zjutraj in zvečer.

4. V primeru nevarnosti vas opozorijo: npr. stopijo pred vas in zakličejo »takoj ustavi!« ali »ne delaj tega!«.

5. Angeli varuhi vas čuvajo, ko spite. Branijo vas pred vašim dvojnikom in bitji, ki preko njega želijo priti do vas, tako da ne morejo škoditi vašemu energetskemu polju niti se v njem naseliti. Angel varuh sedi ob vaši postelji, včasih ob vzglavju, največkrat pa pri nogah in z ljubeznijo opazujejo svojega varovanca. Če je razlika med njim in zaupano mu osebo prevelika in oseba izgleda kot slika v izkrivljenem ogledalu, je to za angela zelo boleče. Do svojega varovanca se obnaša kot mati do svojega otroka: ovija ga s toplino in nežnostjo.

6. Angel varuh nosi vašo senco. Pri tem ne mislimo na dvojnika, temveč na tisti del, ki ga varovanec pri sebi ne sprejema, čeprav je del njega in njegovega razvoja. To je zelo težka naloga: mnogi angeli varuhi zelo težko prenašajo težo sence svojega varovanca.

Njihova naloga je torej, da ščitijo, podpirajo, sproščajo, opozarjajo, čuvajo spanec in nosijo senco. In med tem, ko delajo vse to, jih njihovi varovanci dostikrat sploh ne opazijo, celo negirajo njihov obstoj ali ga zasmehujejo in ignorirajo, ter se morda v celem življenju nikoli ne obrnejo na njih. Angelu varuhu je najtežje zaman čakati, da se ga njegov varovanec spomni.

Za vzpostavljanje kontakta z vašim angelom varuhom, poskusite eno od naslednjih vaj:

1. Zaprosite svojega angela varuha, da stopi na vašo levo ali desno stran, se vam približa, se oddalji, vas ovije s krili, se dotakne vaše roke ali kolena. Poskusite začutiti njegov dotik. Ali pa dvignite roko in jo držite s svojo lastno močjo, potem pa zaprosite angela naj jo podpre – ali opazite razliko? Tako boste dobili občutek za eterični prostor okrog vas in začutili bližino svojega angela.

2. Predstavljajte si, kako izgleda vaš angel. Poglejte se v ogledalo in poskusite v njem videti svojega lepega, mladega dvojnika. Nagovorite ga - pokličite ga s svojim imenom: »kako si, …..?«

3. Poskušajte slišati, kaj vam govori: v desno uho, potem npr. preko leve rame. Kaj vam govori?

4. Ponovno ga nagovorite – recite npr: prosim te, zdaj se dotakni moje rame ali položi mi roke na tilnik – in se prepričajte, da je naredil to, za kar ste ga prosili.

Tako se boste naučili začutiti svojega angela varuha in pridobili boste izkušnjo, da vas sliši in reagira na vaše besede. Vzemite si čas za te vaje.

Ko ste pridobili izkušnjo, da s svojim angelom varuhom lahko komunicirate, se ojunačite in mu postavite čisto konkretna in jasna vprašanja in se učite kako slišati njegove odgovore: npr. katera od teh dveh poti je pravilna? Kdaj je bolj primerno, da telefoniram, dopoldne ali popoldne? Kaj naj oblečem? On dobro ve, kakšno je trenutno stanje vašega energetskega polja. Na primer, pri obleki, ve: če boste oblekli to ali ono, boste v harmoniji sami s seboj. Kar pa se tiče vremena, temperature in nevarnosti prehlada, no, tu pa ni več tak strokovnjak.

Ko srečate neko osebo, poskušajte začutiti, kaj vam želi njen angel varuh povedati o njej. Morda vas bo opozoril, da bodite previdni, da ohranite razdaljo, ali pa, da je tej osebi potrebna toplina, da ste ji na nek način potrebni.

Angel varuh ščiti svojega varovanca samo, če mu ta to dovoli in če to dovoljuje tudi njegov sončni angel. Sončni angel je pooblaščen, da izdaja ukaze angelu varuhu. Tudi angel vodnik mu lahko ukazuje, ampak samo njegov osebni, ne katerikoli drug.

Angel varuh je med angeli obenem najnižji, kot tudi eden najvišjih, najbolj nemočen in obenem eden najmočnejših, najbolj skromen in obenem eden najbolj vzvišenih. Zato nikoli ne recite »saj je samo angel varuh«. Angeli varuhi zaslužijo vaše največje spoštovanje. Naučite se pogovarjati z njimi.

Vprašanje: Ali angeli varuhi vedo, kdaj je avto nevarno pokvarjen. Ali so seznanjeni z avtomobilsko tehnologijo?

Odgovor: Ne, toda na to se spoznajo duhovi narave. Angel varuh ve, da je za vas danes nevarno, da vozite avto, ne ve pa zakaj. Tehnične podrobnosti mu niso znane. Duhovi narave pa so zelo radovedni in zato poznajo vsak vijak, kakšne barve so kabli itd. Če nekaj ni v redu, opozorijo angela varuha. Sodelovanje med duhovi narave in angeli varuhi je najboljša zaščita, kar jih je.

Vprašanje: Angelu varuhu se želim zahvaliti, ker me je prebudil takoj, ko sem na avtocesti zaspal za volanom.

Odgovor: Hvala, toda nekaj želim pojasniti: sicer sem se res vmešal, toda jaz nisem tisti, kateremu se zahvaljuješ za svoje življenje. Kadar je življenje v nevarnosti, sončni angel obvesti angela varuha. To izve zaradi določenih sprememb v vibracijah. Kadar gre za življenje in smrt, se vmešajo tudi višje hierarhije. Sončni angel odloči, ali je življenje potrebno rešiti ali ne. Ko sončni angel dobi ukaz Očeta –ki edini odloča o času smrti- ga prenese angelu varuhu. Če bi bila odločitev drugačna, se nikakor ne bi smel vmešati in ti se ne bi prebudil.

Vprašanje:Ali se angeli varuhi zares lahko materializirajo in postanejo vidni?

Odgovor: Samo v posebnih primerih z dovoljenjem sončnega angela, ki jim v takšnem primeru pošlje mnogo energije, da lahko postanejo vidni človeškim očem. Ker angel varuh postane viden samo s pomočjo energije sončnega angela, kar je torej vaš osebni Višji Jaz, na koncu izgleda, da pred vami stoji angel, ki ste vi sami!

 www.svetangelov.com

Odlomek iz skripte za interno uporabo POGOVORI Z ANGELI

 

 

 

 

 

Magazin   › Zanimivosti   › ANGEL VARUH
Oglejte si tudi

Rune kot pomoč pri neobremenjenem življenju

Nordijske Rune so skrivnostni simboli, ki so veljali za vedeževalski pripomoček. Vendar so vse prej kot to.
› Preberi več

Detox črna maska

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.
› Preberi več

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.