Lunin magazin

POGOVORI Z ANGELI

Objavljeno: 11.10.2009
Avtor: Marjetka Novak

O molitvi

 

Najboljša je preprosta molitev s svobodno izbranimi besedami, ki prihajajo iz srca; če ne najdete pravih besed ali pa ne želite moliti na svoj način, potem je najbolje moliti Očenaš , Zdravo Marijo in Vero. Kadar želite odgovore na univerzalna vprašanja in reševati splošne probleme, takrat pokličite Svetega Duha; On bo poslal primernega angela, ki vam bo pomagal. Če imate osebne probleme, takrat pokličite Sina; ne imenujte ga samo »Kristus«, ampak »Jezus Kristus«, »Sin Božji« ali »Gospod«. Boga oz. Očeta pokličemo samo takrat, ko nas mučijo temeljni problemi in odgovori. Na »Mater« ali »Marijo« se lahko obrnete vedno, ko je govor o duši in čustvih, predvsem ko na vas pritiskajo problemi, ko vam je težko, ste bolni, ali pa ko molite za druge.

Molitev je sestavljena iz treh delov: 1. pozdrav, 2. molitev, 3. zahvala. Najprej pozdravite tistega, na kogar ste se obrnili, potem povejte kaj vam leži na srcu in na koncu se zahvalite za vse kar je bilo in kar bo. Pri tem vedno pustite dovolj časa za odgovore, tj. umirite se in napravite premor. Kdor govori brez prestanka, ne more slišati odgovorov. Tudi če govorite popolnoma konkretno (npr. »danes je lep dan«), vseeno postojte in pričakujte reakcijo.

 

Vprašanje: ali se s preprostimi besedami lahko pogovarjam samo z angeli ali tudi z najvišjimi instancami - npr. Sveto Trojico?

Odgovor: Beseda »samo« ni primerna. Vsak angel je pooblaščenec Boga, Sina, Matere ali Svetega Duha. Zasluži si enako spoštovanje, kot tisti, v katerega imenu prihaja. Direkten odgovor Boga bi bil za vas premočan, lahko tudi usoden –smrten. Angeli pa se ljudem lahko približajo, ne da bi jim škodili. Vsak angel je poslanec, tj. zastopnik tistega, ki ga pošilja.

Seveda lahko vedno pokličete Sveto Trojico, v tem primeru so angeli tisti, ki prenašajo vaše molitve in prinašajo odgovore. Lahko se tudi direktno obrnete na angele. Oni so vam najbližji in so popolnoma usklajeni z vami. Po pravilu, se vedno obrnemo na vse: najprej izročimo spoštovanje in zahvalo najvišji instanci, potem pa prosimo angele za pomoč.

Če komunicirate z najvišjimi instancami, je pomembno, da izrazite največje spoštovanje in ponižnost; z angeli pa se lahko pogovarjate tudi ko sedite, ležite ali opravljate svoje delo. To jih ne moti. Mnogo teže sprejemajo to, da se z njimi sploh ne pogovarjate, jih ne jemljete resno ali pa jih sploh ne opazite. Predstavljajte si, da ste nekomu angel varuh 70 ali 80 let, da to osebo vedno varujete in spremljate vse njegovo življenje, pa vas nikoli ne opazi in vam nikoli ne reče niti besede!

Molitev naj bo radostna in svobodna, ker ima samo taka svoj smisel. Pomembna je tudi disciplina oziroma red v vsakodnevnem življenju. Tudi uho Očeta ima rado red, zato bi morali moliti vedno ob istem času. Meditacije ne potrebujete, ker vsaka molitev vsebuje tudi komponente meditacije. Naj vam življenje postane trajna kontemplacija in molitev. Ne sprašujte nenehno »kaj bi še moral vedeti?«. Pomembno je to, kar delate. Lepo je, če želite vedeti, kako se pravilno moli. Toda mi imamo raje tiste, ki vsaj vsake toliko časa molijo, kot one, ki imajo polne police molitvenikov, pa sami nikoli ne molijo, sploh pa ne od srca.

Odlomek iz skripte za interno uporabo POGOVORI Z ANGELI

Skripto lahko naročite na www.svetagnelov.com

Magazin   › Zanimivosti   › POGOVORI Z ANGELI
Oglejte si tudi

Rune kot pomoč pri neobremenjenem življenju

Nordijske Rune so skrivnostni simboli, ki so veljali za vedeževalski pripomoček. Vendar so vse prej kot to.
› Preberi več

Detox črna maska

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.
› Preberi več

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Orgonit - vir življenjske energije

Orgoniti odpravljajo težave, ki so posledica onesnaženosti sodobnega okolja. Z energijo napolnijo tako naš življenjski prostor kot tudi naš organizem in tako pozitivno vplivajo na naše psihofizično počutje.
› Preberi več

› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.