Lunin magazin

POGOVORI Z ANGELI

Objavljeno: 11.10.2009
Avtor: Marjetka Novak

O molitvi

 

Najboljša je preprosta molitev s svobodno izbranimi besedami, ki prihajajo iz srca; če ne najdete pravih besed ali pa ne želite moliti na svoj način, potem je najbolje moliti Očenaš , Zdravo Marijo in Vero. Kadar želite odgovore na univerzalna vprašanja in reševati splošne probleme, takrat pokličite Svetega Duha; On bo poslal primernega angela, ki vam bo pomagal. Če imate osebne probleme, takrat pokličite Sina; ne imenujte ga samo »Kristus«, ampak »Jezus Kristus«, »Sin Božji« ali »Gospod«. Boga oz. Očeta pokličemo samo takrat, ko nas mučijo temeljni problemi in odgovori. Na »Mater« ali »Marijo« se lahko obrnete vedno, ko je govor o duši in čustvih, predvsem ko na vas pritiskajo problemi, ko vam je težko, ste bolni, ali pa ko molite za druge.

Molitev je sestavljena iz treh delov: 1. pozdrav, 2. molitev, 3. zahvala. Najprej pozdravite tistega, na kogar ste se obrnili, potem povejte kaj vam leži na srcu in na koncu se zahvalite za vse kar je bilo in kar bo. Pri tem vedno pustite dovolj časa za odgovore, tj. umirite se in napravite premor. Kdor govori brez prestanka, ne more slišati odgovorov. Tudi če govorite popolnoma konkretno (npr. »danes je lep dan«), vseeno postojte in pričakujte reakcijo.

 

Vprašanje: ali se s preprostimi besedami lahko pogovarjam samo z angeli ali tudi z najvišjimi instancami - npr. Sveto Trojico?

Odgovor: Beseda »samo« ni primerna. Vsak angel je pooblaščenec Boga, Sina, Matere ali Svetega Duha. Zasluži si enako spoštovanje, kot tisti, v katerega imenu prihaja. Direkten odgovor Boga bi bil za vas premočan, lahko tudi usoden –smrten. Angeli pa se ljudem lahko približajo, ne da bi jim škodili. Vsak angel je poslanec, tj. zastopnik tistega, ki ga pošilja.

Seveda lahko vedno pokličete Sveto Trojico, v tem primeru so angeli tisti, ki prenašajo vaše molitve in prinašajo odgovore. Lahko se tudi direktno obrnete na angele. Oni so vam najbližji in so popolnoma usklajeni z vami. Po pravilu, se vedno obrnemo na vse: najprej izročimo spoštovanje in zahvalo najvišji instanci, potem pa prosimo angele za pomoč.

Če komunicirate z najvišjimi instancami, je pomembno, da izrazite največje spoštovanje in ponižnost; z angeli pa se lahko pogovarjate tudi ko sedite, ležite ali opravljate svoje delo. To jih ne moti. Mnogo teže sprejemajo to, da se z njimi sploh ne pogovarjate, jih ne jemljete resno ali pa jih sploh ne opazite. Predstavljajte si, da ste nekomu angel varuh 70 ali 80 let, da to osebo vedno varujete in spremljate vse njegovo življenje, pa vas nikoli ne opazi in vam nikoli ne reče niti besede!

Molitev naj bo radostna in svobodna, ker ima samo taka svoj smisel. Pomembna je tudi disciplina oziroma red v vsakodnevnem življenju. Tudi uho Očeta ima rado red, zato bi morali moliti vedno ob istem času. Meditacije ne potrebujete, ker vsaka molitev vsebuje tudi komponente meditacije. Naj vam življenje postane trajna kontemplacija in molitev. Ne sprašujte nenehno »kaj bi še moral vedeti?«. Pomembno je to, kar delate. Lepo je, če želite vedeti, kako se pravilno moli. Toda mi imamo raje tiste, ki vsaj vsake toliko časa molijo, kot one, ki imajo polne police molitvenikov, pa sami nikoli ne molijo, sploh pa ne od srca.

Odlomek iz skripte za interno uporabo POGOVORI Z ANGELI

Skripto lahko naročite na www.svetagnelov.com

Magazin   › Zanimivosti   › POGOVORI Z ANGELI
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.