Moje zdravje

Članki in prispevki

Kaj je Reiki

Objavljeno: 26.6.2004
Avtor: LN Uredništvo

R E I K I

Rei = univerzalna kozmicna energija
Ki = zivljenska vitalna energija

Reiki je vseprezemajoca univerzalna zivljenska energija, ki se pretaka skozi nas in skozi vsa ziva bitja in je vseprisotna. Uporablja se kot zdravilska tehnika in kot pot duhovnega razvoja.
Prvic so Reiki zasledili v Tibetu, od koder se je razsiril po Vzhodni Aziji in na Japonsko. Ohranjala se je preko starih misticnih spisov . Ponovno je ozivel to tehniko zdravljenja dr. Mikao Usui, na Japonskem ob koncu 19. stoletja in se je preko njegovih ucencev razsirila vse do Evrope.

Z Reikijem se samozdravimo in se duhovno razvijamo, obenem pa smo lahko v pomoc drugim. Preko iniciacij vzpostavimo stik z univerazlno kozmicno zavestjo, s pomocjo katere sirimo tudi naso zavest in bolj ko smo uglaseni z univezumom, bolj smo mi mi in smo zdravi, srecni, kreativni, zadovoljni in predvsem polni ljubezni. Reiki pomaga raztapljati nase mentalne in custvene zastoje, pomaga nam sprejeti bolezen, ce je do nje prislo, daje nam moc in pogum, da spremenimo svoje navade, zivljenje, vzorce tako, da bomo cimblizje svojemu srcu, cimblizje samemu sebi. Odpira nam oci do resnice o nas samih in o svetu v katerem zivimo.
Nasa naloga v zivljenju je, da ugotovimo kdo smo in kaj so nase najmocnejse kvalitete in da le te potem brezpogojno in nesebicno razdajamo in delimo tudi med ljudi in vsa druga bitja okrog nas in Reiki nam pri tem pomaga.
 

Barbara NovakX
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.