Moje zdravje

Članki in prispevki

SPOLNI ODNOS KOT IGRA ENERGIJ

Objavljeno: 14.6.2005
Avtor: Društvo TAOIN
SPOLNI ODNOS KOT IGRA ENERGIJ

»V spolnosti so moški kot ogenj, saj se hitro razplamtijo in hitro dogorijo, ženske pa kot voda, ker se počasi segrevajo in ostajajo dalj časa vroče,« pravijo taoisti, dobri poznavalci telesa, uma in duha. Ko se moški vzburi, postane njegova energija bolj vroča, ko pa se vzburi ženska, občuti prijeten hlad. Kadar se v spolnem odnosu pomešata moška in ženska energija, pride do izmenjave tople in hladne energije. Taoisti pravijo, da pride do izmenjave jina in janga, kar je z vidika narave bistvo spolnosti. Takšna izmenjava se obema obrestuje v zdravju, moči, sposobnosti in možnosti nadaljnjega razvoja. Spolni odnos torej v resnici ni nič drugega, kakor mešanje moških in ženskih energij. To vzajemno igro jina in janga lahko v naravi vsakodnevno najdemo v nešteto pojavih in oblikah. Če pogledamo samo Sonce in Luno, noč in dan, zimo in poletje, počitek in aktivnost, vdih in izdih, levo in desno ...

 

Znanstvene raziskave so potrdile, da večina moških do vrhunca potrebuje le 2 minuti, ženske pa samo za pripravo na spolni odnos potrebujejo 20 minut. Da bi moški lahko žensko sploh pripravil na spolni odnos, bi le-ta moral trajati 10-krat dlje. Glede na čas sta doseganja vrhunca kar daleč narazen. Zakaj je potemtakem narava moškim zakuhala ognjevitost? Odgovor je zaradi ravnovesja. Moški kot ognjen pristop (jang) bi moral ravnovesje skozi življenje najti skozi voden pristop (jin). To pomeni, da bi moški moral razviti nežnost in potrpežljivost, da bi lahko umiril svoj ogenj in obvladal energijo. Ženska na drugi strani bi morala postati bolj aktivna in delujoča, kakor ogenj, da ne zaspi v svoji pasivni (jin) naravi. Postati mora aktivna pri spoznavanju same sebe, hkrati pa ne sme izgubiti svoje miline in sproščenosti. To ji bo omogočilo, da se po 20-ih minutah njeni organi dovolj sprostijo, da lahko prispevajo energijo, ki jo bo pripeljala do orgazma. Delo na tem se obema zagotovo izplača, saj v zameno dobita energijo, ki ju bo uravnovesila in jima podarila globlji orgazem. Moški ve, da lahko do pravilnega mešanja energij pride le, če žensko prej segreje. Ali, kakor pravi znani taoistični pregovor: »Moški ve, da ni varno pluti po nizkih vodah,« kar pomeni, da ne sili v spolni odnos, če ga ženska ne povabi. Ženska, ki ni segreta, moškemu ne more ničesar vrniti. Primerno segreta in sproščena ženska bo moškega tudi prijetno hladila, tako da bo lahko dalj časa trajal. Saj veste, ogenj je potrebno počasi razplamteti, da bo dalj časa gorel. Pri tem pomaga tudi poljubljanje po francosko, saj slina ogenj hladi.

Odnos med moškim in žensko lahko primerjamo z odnosom med kapitanom in ladjo. Če kapitan želi kam priti, potrebuje ladjo, da ga pelje. Prav tako ladja potrebuje kapitana, da jo usmerja. Če se pravilno družita in če kapitan skrbi za ladjo, bosta lahko potovala in raziskovala lepe kraje. Moški se mora naučiti, kako disciplinirati svoje spolne impulze, da mu ni potrebno skočiti vsakič, ko se mu spolna energija prebudi. Ženska pa mora poskrbeti, da je njena spolna energija pretočna in pripravljena. Potem lahko zelo enostavno uporabita to, kar jima je narava dala, uživata in sebe izgradita še dalje. Ko je njuna energija polna, moški in ženska nista omejena na spolne tehnike, temveč lahko spolni odnos doživita že skozi dotik, pogled ali celo misel.

 

SPOLNA ENERGIJA

Moški ali ženska, ki pozna svojo notranjost, ve, da je spolna energija bistvo oziroma esenca. V vsakem spemiju in jajčecu prebiva najboljše, kar premoremo. Tukaj prebiva najbolj ustvarjalna energija, saj ima moč ustvarjati življenje. Če znamo spolno energijo ohranjati in varovati, znamo ohraniti tudi svojo mladost in vitalnost tudi ko štejemo svoja stara leta.

Človek, ki svojo esenco zavrže, denimo moški, ki vsakodnevno odmetava najboljše kar premore, z leti neizogibno čuti posledice kot so nezadovoljstvo, nemoč, problemi, razne bolezni itd. Večina moških se ne zaveda, da lahko s posebnimi tehnikami sprostitve in dihanja obdržijo penis v erekciji toliko časa kolikor želijo, zraven tega pa lahko doživijo tudi več orgazmov, brez da bi sploh ejakulirali. Ta proces je vsak moški že doživljal, ko je bil še dojenček. Vsaka mati zna povedati, da imajo dojenčki moškega spola, redne erekcije brez izliva. Ker so sproščeni in nimajo spolnih fantazij oziroma idej o spolnosti, se spolna energija pri erekciji z lahkoto dvigne v možgane, ko pa so možgančki napolnjeni, se energija ponovno spusti v spolne organe. Energija tako reciklira, otroci pa lahko rastejo in se razvijajo. Podoben proces naravne reciklacije energije lahko opazujemo skozi koženje vode v naravi, ko se voda dviguje v nebo, nastajajo oblaki, nato pa se spusti na Zemljo v obliki dežja. Vodo lahko primerjamo s spolno energijo. Na zemlji je 70% vode, ki nenehno kroži in se prečiščuje. Ta delež je vselej enak, kar pomeni, da narava poskrbi, da ne izgubi niti kapljice svoje spolne energije. Narava je tako vselej ustvarjalna, mlada in večna. Če bi človek podobno ravnal s svojo spolno energijo, kaj mislite, kaj bi dosegel?

 

Ko smo mladi se spolna energija vsakodnevno samodejno dviga v možgane in jim sporoča, da je telo aktivno in ustvarjalno. To velja tako za moške kot ženske. Z leti, ko se zaposlimo z manj pomembnimi aktivnostmi in pozabimo na svoje telo in spolno energijo, ta proces ni več tako samoumneven. Ta proces se lahko ustavi že zaradi ene slabe navade, kot je recimo nepravilno sedenje, spanje, pretirana spolna dejavnost, negativna čustva, prekomerno uživanje hrane, alkohola, drog. Spolnost je po zaužitju alkohola iz vidika naravnega življenja zelo nevarna, saj neposredno prizadene kostni mozeg in možgane. Če moški sedi na modih, se zaradi previsoke temperature preneha proizvodnja semena. Moški postane turoben, nezbran, nezadovoljen… Če je hrbtenica, ki je glavni prenosnik informacij – energije med možgani in celotnim telesom na kateremkoli delu blokirana, se tam prične proces propadanja. Na primer, če imamo navado sedeti na križnici, se na tem področju omrtvi živčevje, kar pomeni, da je prenos informacij v možgane blokiran. Ker možgani ne dobivajo informacij iz tega področja, se aktivira proces propadanja. Kot posledica dolgotrajnih blokad nastanejo razne bolezni, kot so ciste, rak, vnetja, povečana prostata, impotenca, frigidnost itd.

 

Enostavne vaje za aktivacijo križnice:

1. S toplimi rokami vsaj 36 krat podrgnite križnico, tako, da se bo področje segrelo in aktiviralo.

2. Tople roke postavite na področje spolnih organov in segrevajte področje

3. Poskrbite, da bo vaša hrbtenica poravnana in gibka kakor mlada veja, ki se lahko upogne tudi največjim pritiskom.

4. Vsak dan se počepnite in ostanite v počepu vsaj 30 sekund. Pete naj bodo na tleh.

 

S pravilnim načinom življenja in posluhom do samega sebe, lahko ponovno obnovimo proces dvigovanja energije skozi hrbtenico do možganov, ki se nam je normalno dogajal v otroštvu. Ko dosežemo, da se energija iz spolnih organov ponovno dviguje v možgane, postanemo ponovno kot cvetlica z močnimi koreninami, ki vidi pred seboj še veliko življenja in rasti. Spolna moč je gorivo za telo, dušo, duha in je vrelec mladosti. Zato ni nobenega razloga, da bi to najbolj ustvarjalno energijo univerzuma, ki ima moč razvijati in ustvarjati nova bitja, potlačili ali ignorirali. Bolje bo če poskrbimo, da se prečisti in postane tako lahka in subtilna, kot para, da se lahko dvigne v Nebo. Takrat sledimo svoji naravi in jo izpopolnjujemo. Mistična ženska in vitalni moški sta že v nas, naše telo že zna s spolno energijo zelo dobro delati, mi mu moramo samo omogočiti prosto pot in energetsko pretočnost. Tako da je stvar v resnici mnogo lažja, kot se zdi.

 

Znaki, da ima človek veliko spolne energije so: veliko sline, iskrive oči, gladka in sijoča koža, sijoči lasje, telesna gibkost in mehkoba, veliko življenjske energije, zadovoljstvo, naravna lepota in privlačnost, ustvarjalnost in vitalnost.

 

Ko so ljudje živi
so njihova telesa nežna in mehka.
Ko so ljudje mrtvi
so togi in trdi.
Ko so drevesa, trave in živali žive
so nežne in gibke.
Ko so mrtve so suhe in krhke
 
Pod nebom ni ničesar
kar bi bilo bolj prožno kot voda.
Pa vendar, vse kar je močnejše od vode,
ne more premagati vode.
Zatorej je to res,
da mehko in nežno presežeta močno.
Lao Zi, (500 pr.n.št.)
 

Dušan Donko in Bernarda Pavič

Moje zdravje   › Članki in prispevki   › Zdravje   › SPOLNI ODNOS KOT IGRA ENERGIJ
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.