Moje zdravje

Članki in prispevki

DEVE KRISTALOV

Objavljeno: 23.11.2009
Avtor: Marjetka Novak

Duhovi narave (deve)

 

Duhovom narave se približajte z ljubeznijo in hvaležnostjo. Ne postavljajte intelektualnih vprašanj, teorija jih ne zanima. So direktne, spontane, včasih skoraj otročje. Živijo v svetu občutkov in svoja čustva, npr. veselje ali žalost, izražajo neposredno. Predpogoj vaši komunikaciji z duhovi narave je torej odprt pristop do vaših osebnih čustev. Medtem ko je predpogoj za komuniciranje z angeli iskrenost, so za komuniciranje z duhovi narave predpogoj iskreni občutki. Ne marajo, da jim človek želi kaj prikriti, npr. dejstvo, da se fizično slabo počutijo. Angeli imajo drugačen odnos do fizičnega telesa, ni jim toliko pomembno, medtem ko je za duhove narave glavnega pomena.

 

Vprašanje: Ali obstaja hierarhija tudi pri duhovih narave?

Seveda, toda zavedajte se, da to nima nobene povezave s hierarhijo Zla! Hierarhija duhov narave si zasluži enako spoštovanje kot nebeške hierarhije.

 

Vprašanje: Kaj minerali in kristali pričakujejo od nas, in kako bi z njimi morali delati?

Dragi kamni in kristali tvorijo most med duhovi narave in angeli. Omogočajo kontakt med tema dvema hierarhijama in njihovo sodelovanje. Tvorijo mostove in prenašajo informacije. Predstavljajo moč, tistim, ki jih znajo uporabljati na pravilen način pa pomagajo pri rokovanju s to močjo.

 

S kristali lahko izvedete naslednje vaje:

 

1. Položite kamen ali kristal na dlan, zaprite pest in zaprite oči. Vprašajte se: ali je hladen ali topel? Daje občutek trdosti ali mehkobe? Ali se v roki prijetno počuti – kako se počuti pri meni nasploh? Ali se upira?

2. Okusite in poduhajte kamen. To je sicer nenavadno, toda splača se poskusiti.

3. Položite kamen na uho in mu prisluhnite. Poskusite začutiti višino in barvo njegovega zvoka.

4. Opazujte kamen, tako kot opazujete otroka, ki ga ljubite, pokažite mu, da se zanimate zanj, opazite njegove posebnosti. Obračajte ga in si ga oglejte z vseh strani. Katera je njegova prednja in katera zadnja stran? Kje ima obraz?. Poglejte ga v obraz.

5. Sedaj zaprite oči in ga namestite na tretje oko. V mislih se spustite vanj. V vsakem kamnu se nahaja »mojster kamna«, tudi v navadnem prodniku. Lahko vam odgovori na vprašanja, pripoveduje zgodbe in dodeli naloge.

6. Sedaj pa naloga za bolj napredne: srečanje med mojstrom, ki živi v kamnu in angelom, ki mu pripada. Tukaj ste kot priča na poroki, ali pri srečanju visokih državnikov, saj tukaj prihaja do spajanja zunanjega z notranjim, zgornjega s spodnjim, Neba in Zemlje. To je sveto dejanje.

 

Kar je v takšnih dejanjih tako delatvorno, ni kamen kot tak, temveč je to energetski ovoj, energetski tok, ki teče med višjimi in nižjimi bitji. Tudi če kamen poči, bodo ta bitja še naprej delovala, sicer ne v eni točki, temveč v celotnem energetskem polju. Sodelovanje »dobrih duhov« z višjih in nižjih nivojev, ima posebno moč in npr. lahko pomagajo izgubljenim dušam.

 

Vprašanje: Kje in kako bom našel najprimernejše kristale?

Odgovor: Vzpostavi kontakt z duhovi narave in pomagali ti bodo. Komunikacija z duhovi narave je zelo pomembna, pa ne samo zaradi kamnin in kristalov.

Izraz »duhovi narave«, je izbran premišljeno. Vi postavljate razliko med naravo in duhom, ravno tako kot med materijo in duhom. Pojem duhovi narave pa ustvarja most med temi nasprotji. Cela narava je oživljena z duhovi narave. Služijo Očetu in obstajajo in delujejo v Njegovem imenu.

»Zli« duhovi narave ne obstajajo. So igrivo in ljubijo šale, včasih so tudi slabe volje ali pa se znajo maščevati, toda nikoli niso zares hudobni, razen če služijo hudobnim ljudem, ki jih znajo izkoristiti in navesti na hudobna dela. Pa tudi v takšnih primerih so samo naivni in se ne zavedajo, da delajo zlo.

Kontakt z angeli se vzpostavlja skozi iskrenost, kontakt z duhovi narave skozi iskrene občutke, lahko bi govorili o »iskrenosti čustev«.

Kristusove besede »nihče ne pride k Očetu razen po Meni«, lahko dopolnimo z besedami »… in ne da bi šel skozi področje, ki mu vladajo duhovi narave«, tj. ne da bi šel skozi celo lestvico občutkov. Sem spadajo tudi negativni občutki, kot so nezadovoljstvo, bes, sovraštvo; vse to je treba doživeti in preživeti. Človek se ne more prisiliti, da bi imel vedno le pozitivne misli in občutke. Ves tako imenovani pozitivizem je čista neumnost. Narava sama izmenično prikazuje cel spekter občutkov: ne obstajajo samo mirni sončni dnevi, temveč tudi oblačni, temačni in viharni.

Govorimo o prvem nivoju duhov narave, tu obstaja velika pisanost in raznolikost. Na tem nivoju se ne ustvarjajo razlike med elementi, temveč pojavi kot so grm, drevo, cvetlica, potok, oblak. Za vse to skrbi eden ali več duhov narave. Duhovi narave so angeli varuhi predmetov. Ko umre drevo, odidejo dalje, prav tako kot če se razblini oblak. Takrat se potikajo okoli kot ptice, zelo so prilagodljiv. Prisotni so v kaplji dežja, v streli in v grmenju. Hitijo urno kot mravlje, a ne tako urejeno.

Duhovi narave živijo v celotni naravi. Ko govorimo o naravi, govorimo o duhovih narave. Tudi vse, kar je ustvaril človek, npr. stroje, orožje, ima svojega duha narave. Njihova naloga je: ne sme obstajati nič o čemer ne bi skrbeli. Torej ni nobene izjeme tudi ko govorimo o stvareh, ki jih je ustvaril človek gnan s temnimi silami; kajti tudi angeli teme so po svojem izvoru stvaritev Očeta. Toda duhovi narave ne marajo orožja, ne marajo npr. nožev, nič kar je ostrega in koničastega, kar ima kote in ostre robove. Radi imajo zaobljene oblike. Prebivajo tudi v hišah, prostorih in napravah. Zanima jih vse, so kot majhni otroci. Nahajajo se tudi v svetih prostorih in tam jih ravno toliko kot oltar, zanima tudi kamin ali skladišče.

Obstajajo bolj ali manj močni duhovi narave. Npr. so takšni, ki skrbijo za določeno goro, ti so dostojanstveni in molčeči, so pa tudi majhni in zelo živahni.

Duhovi narave ljudem niso dodeljeni za stalno, tako kot angeli varuhi, pridejo samo, če jih zaprosite; prav želijo si, da jih prosite naj pridejo. S ponosom spremljajo ljudi, to je za njih čast, njihov ponos pa jim brani, da bi prišli nepovabljeni. Tudi vi ne greste tja, kamor niste povabljeni, kaj ne?

Takole pa jih zaprosite naj se vam pridružijo:

 

1. Najprej se morate z njimi pogovarjati, stopiti na njihov nivo in vzpostaviti notranji prijateljski odnos.

2. Pomembno je, da jih sprejemate s spoštovanjem. Rade imajo dostojno obnašanje, npr. da se jim priklonite, ste vljudni in jih celo onikate.

3. Povedati morate, kaj želite ali potrebujete, npr: želim, da nekdo od vas skrbi za moj avto in je vedno ob meni, ko sem v avtu.

4. Ponuditi jim morate mesto, ki ga lahko zasedejo, v avtu npr. prostor sovoznika, naslonjalo za glavo, prtljažnik. Potem temu prostoru naklonite dolžno spoštovanje, ne odlagajte tja nakupovalne torbe, to bi bilo nevljudno. V stanovanju jim dodelite lep kotiček in ga imejte vedno urejenega in prostega za duha narave, sicer bodo odšli.

Ne sme jih raniti ali razjeziti, ker so potem slabe volje. Lahko jih nosite s seboj, najbolje na ramenih, takrat vam bodo šepetali na uho. Če boste srečali osebo, ki vas ne mara, se bodo vznemirili. To bo opazil angel varuh te osebe in njegov odnos se bo počasi spremenil. Radi tudi sedijo na nočni omarici ali na robu postelje, se pogovarjajo s komarji in jih nagovarjajo naj vas pustijo pri miru, ali pa delujejo na človeške sanje. Zjutraj jih morate pozdraviti z »dobro jutro«.

Duhovi narave so zelo močni in lahko naredijo mnogo stvari. Lahko npr. preženejo slabe misli, prečistijo negativna čustva ali preženejo težke sanje. Težke sanje, misli in čustva visijo v auri kot temni oblaki (upamo, da to veste), in so energijska stvaritev. Duhovi narave jih lahko nevtralizirajo in odstranijo.

Če človek hodi v naravi in jo blagoslavlja, je to kot da bi skozi vrste duhov narave zavel nežen vetrič, ki prinaša življenje. Duhovi narave sami ne morejo blagoslavljati, za to je potrebno človeško posredovanje. Za njih je človek Bogu podobno bitje: povezava z lučjo.

Blagoslavljanje je vprašanje notranjega odnosa. To pomeni dvojno služenje: na eni strani usmerjenost k naravi z ljubeznijo, na drugi stik s Sveto Trojico. To zahteva dvakrat bolj zavedno prisotnost, obenem pa tudi zmernost.

Lahko se blagoslavlja z rokami: drevo ali cel gozd, hribček ali dolino. Toda blagoslov je lahko povezan tudi z vsakim korakom. Ko se hodi, ni treba »teptati zemlje«. Blagoslovljujoč korak pomeni: med tem, ko se ena noga z zaupanjem predaja tlom, se druga dviga in za seboj pušča sledi blagoslova. Tako je Jezus hodil po Zemlji in ona ga je nosila.

 

Vprašanje: Ali ga je nosila tudi voda?

Odgovor: Ne verjameš, da je hodil po vodi?

Vprašanje: Teologi ne verjamejo.

Odgovor: Teologi nimajo pojma. Sploh se ne zavedajo, česa je Zemlja sposobna. Zares je hodil po vodi. Ne svetujem pa vam, da to poskusite, saj je zato potrebna neizmerna predanost in ljubezen.

Vrnimo se na temo s primerom: otrok z velike višine pade skozi okno in na tleh pristane nepoškodovan. Kaj se je zgodilo? Vsi so pomagali: angeli, duhovi narave, pa tudi Zemlja sama. Struktura materije je lahko mehka, če tako želijo duhovi narave, ki jo naseljujejo. Voda lahko postane trda kot kamen, zemlja pa mehka kot puh. Zemlja je zelo prilagodljiva. Prilagodljiva je kot duh, saj ima duhovno naravo.

odlomek iz skripte POGOVORI Z ANGELI

www.svetangelov.com

Moje zdravje   › Članki in prispevki   › Kristali   › DEVE KRISTALOV
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.