Moje zdravje

Članki in prispevki

ŠTIRI MODROSTI PENISA: STOPNJE EREKCIJE

Objavljeno: 14.6.2005
Avtor: Društvo TAOIN
ŠTIRI MODROSTI PENISA: STOPNJE EREKCIJE

»Moškega vzburi chi ženske in njegova Žadasta palčka se pripravi na delovanje. Žensko vzburi chi moškega in vode za njenimi skrivnostnimi vrati začnejo valovati. Ti gibanji sta posledica univerzalnega delovanja jina in janga. Človek ju ne more ponarediti.« Tao modrost

 

Ko se moški spolno vzburi, se mu penis poveča v dolžino in širino, kajti spužvasto tkivo napolni kri. Pri erekciji penisa se zaklopke v žilah zapro, kar krvi preprečuje povratek v telo. Erekcija se spontano pojavlja pri novorojenčku in pri večini moških več krat vsako noč. Posebej pomembna nočna/spontana erekcija je med 01 in 03 uro zjutraj, ko se aktivira meridijan jeter, kar pomeni oživitev moške spolne energije. Ta energija prehrani vse telesne sisteme, še posebej možgane. Nočna spontana erekcija dokazuje tudi zdravje in vitalnost moškega.

 

Zakaj moški doživi erekcijo?

Glavni vzrok ni spolno vzburjenje, temveč življenjska energija – chi (ki, qi, prana, energija). Brez chija je penis le kup tkiv, žil in kože. Žnivo življenjskega chija daje pogon, resnično moč. Mlad, zdrav moški doživi erekcije brez napora in posebne zunanje spodbude. Ker je vitalen (poln življenjske energije) ne potrebuje posebnih tehnik, spodbujeval, fantazij. Toda z nepravilnim življenjskim stilom lahko odpelje življenjsko energijo stran, tako da postane erekcija nezanesljiva. Vsi smo že slišali zgodbe, ko je spodnji prijatelj »zatajil«. Če se to dogaja pogosto, temu pravijo impotenca. Tudi zdravilo za ta problemček ni nobena skrivnost; v tem primeru moški potrebuje počitek, dobro spanje, lahko prehrano in še posebej uskladitev s sončnim ciklom (glej vajo). Ko telo dobi več življenjske energije, njegova vitalnost naraste in tudi njegov prijatelj postane »poslušen«.

Formula je zelo preprosta, če si telo ne more privoščiti erekcije, potem mu je potrebno dotočiti svežo energijo. Ko je potrebno uporabiti umetno spodbudo v obliki raznih tablet, fantazij, kjer se telo prisili v nekaj, kar ne more ponuditi na naraven način, to vodi v še večje težave. Kot je nekdo rekel: »Utrujenega konja lahko nekaj časa na silo vzpodbujamo, toda to ga bo pahnilo v še večjo onemoglost.« Iz tega lahko vidimo kakšen je razkol med umom in telesom. In ta razkol lahko danes srečamo na vsakem koraku in ne samo v spolnosti. Lažje, učinkovito in predvsem bolj naravno je povezati um in telo.

 

 

4 Modrosti penisa

Večina moških razmišlja tako; imam ali nimam erekcije, sem pohoten ali nisem. Mladi moški dobi erekcijo tako pogosto in hitro, da jim je zelo težko razločiti stopnje erekcije, kadar so spolno vzburjeni. Starodavi mojstri ljubljenja so odkrili, da popolno erekcijo tvorijo štiri stopnje ali štirje dosežki kot so to poimenovali. Ti štirje dosežki so tudi ključ da bi se moški resnično povezal in harmoniziral z žensko.

 

4 stopnje erekcije med spolnim vzburjenjem se smatrajo za 4 modrosti penisa:

  1. POKONČNOST
  2. NABREKLOST
  3. TRDNOST
  4. VROČINA

 

Starodavni mojstri ljubljenja pravijo, da »pokončnost« pride, ko sta jin in jang v harmoniji. Kadar jin in jang nista v harmoniji, potem ni erekcije. Penis »nabrekne«, ko ima kri dovolj chija ali energije. Penis je »trden«, kadar je v kosteh in kostnem mozgu dovolj chija, penis pa je »vroč«, kadar je chi dosegel nivo duha.

 

Starodavni mojstri navajajo tudi vaje za doseganje erekcije. Kot je že prej omenjeno, je za doseganje erekcije potreben chi ali življenjska energija. Če te primanjkuje, je potrebno energijo povrniti. To se lahko stori z zadostno mero počitka in dobrega spanja, lahko prehrano, energetskimi vajami, kot so Tai chi, Chi gong ali Tao yin ter z usklajevanjem s sončnim ciklom. Postopek usklajevanja s sončnim ciklom je zares enostaven. Sonce je naravni donator moške, jang energije in je v tem primeru tudi najboljše zdravilo in poživilo. To vajo priporočam ne samo izčrpanim, temveč vsem, ki želijo v svojem bitju in življenju vnesti bolj naravno in kvalitetno energijo, s pomočjo katere lahko tudi osebno in duhovno rastemo.

 

Vaja povezovanja s Sončnim ciklom

Vsako jutro ob Sončnem vzhodu je potrebno nabrati najbolj kvalitetno jang energijo. To storimo tako, da se ob sončnem vzhodu obrnemo proti Vzhodu. Cel postopek je naslednji: med vdihom (skozi nos) posrkamo pozitivno, regenerativno energijo jutranjega Sonca. Sledi izdih (skozi usta), kjer izločimo negativno, stagnirano energijo, ki se nabirala skozi noč. Med tem se vam bo pričela izločati slina. Če je ni, potem jo lahko vzpodbudite z vrtenjem jezika v ustih in masažo žlez slinavk (pri bazi uhlja, pod spodnjo čeljustjo, pod jezikom, na sprednjem in zadnjem delu jezika, zgornja in spodnja ustnica, na ličnicah, pri kočničkih in sekalcih ter na mehkem nebu). Ko se nabere dovolj sline, jo je potrebno še pravilno pogoltniti.

Pravilno goltanje sline

1. Najprej je potrebno slino zelo dobro premešati. Ob tem lahko glasno cmokate in se igrate z jezikom. Bioelektriko v slini boste začutili, če jo boste dobro premešali, tako da bo ostala brez mehurčkov

2. Slino pravilno pogoltnete tako, da med jezikom in zgornjim nebom ustvarite jezero sline, do konca izdihnete in pri tem trebuh in spolne organe krepko povlečete navznoter tako da nastane vakuum v abdomnu, brado povlečete proti vratu in poravnate hrbtenico, tako da v požiralniku naredite navpično pot za zdrk sline naravnost v abdomen in nato v treh požirkih močno pogoltnete slino v tri strani abdomna (spodnji Tan Tien). Večkrat ko boste slino pogoltnili, večji bo učinek. Močno izčrpanim piporočamo vsaj 36 x.

3. Počivajte in zberite prijetno energijo v popku, nato se malo sprehodite.

V kratkem, slino je potrebno pogoltniti tako, da začutimo, da je prispela pod popek oziroma na področje spolnih organov. Slina je naša izvorna energija, prav tako kot naša spolna energija in ima veliko sposobnost zdravljenja, vračanja vitalnosti in krepitve imunskega sistema. Slina bo časoma postajala bolj sladka, kar bo tudi dokazovalo, da smo zdravi in vitalni. Sladka slina navlaži organe, prebavni trakt, stene tkiv in namaže sklepe celotnega telesa, vsebuje pa tudi hormone dolgoživosti, zato lahko ljudje, ki imajo veliko sladke, dlje živijo. Ko izvajate to vajo, si zapomnite, da se vse odvija na lahkoten in tekoč način brez naprezanja ali posebnega napora. Za krepitev vitalnosti penisa pomaga tudi vsakodnevna masaža in stresanje mod.

Dušan Donko in Bernarda Pavič, dipl.del.ter, www.drustvo-taoin.si, naravnapot@hotmail.com

Moje zdravje   › Članki in prispevki   › Zdravje   › ŠTIRI MODROSTI PENISA: STOPNJE EREKCIJE
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.