Moje zdravje

Domača lekarna

Menstrualne bolečine

  • pijemo čaj iz tavžentrože, majarona, kumine, šentjanževke, melise, ognjiča ali rmana (slednji je zlasti priporočljiv po splavu, za nosečnice od 5. meseca dalje in za tiste ženske, ki so nagnjene k splavljanju ali imajo povešeno maternico); vsa od naštetih zelišč so priporočljiva tudi za izplahovanje (npr. pri belem toku in podobnih težavah) in obkladke
  • pri vnetih jajčnikih ali zelo močnih bolečinah je zelo učinkovita mešanica gline v prahu z vodo in jabolčnim kisom, ali mešanica gline s katerimkoli od zgoraj naštetih čajev: ležemo in si razmažemo glineno oblogo, čeznjo položimo platneno krpo ali še topel šal, in počivamo. Po 30-45 minutah oblogo (zlahka!) odstranimo in odvržemo, krpe pa operemo in shranimo za drugič
  • narahlo masiramo boleči predel z olivnim ali mandljevim oljem, ki smo mu dodali 2-3 kapljice brinovega (ni primerno za ledvične bolnike!), kamiličnega, majaronovega (ni primerno za uporabo v nosečnosti!), melisinega ali sivkinega eteričnega olja.
  • bolečo menstruacijo blažijo aventurin, smaragd, žad, lapis lazuli in kamena strela, premočno umirjajo lapis lazuli, jaspis in kalcedon, uravnavajo pa karneol, jaspis, malahit in turmalin.
Moje zdravje   › Zdravje iz narave   › Domača lekarna   › Menstrualne bolečine
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.