Moje zdravje

Domača lekarna

Alergija

Lahko nastopi na cvetni prah, jagode, breskve, paprike, pomaranče, kravje mleko, aspirin, penicilin, pik mrčesa itd. Do nje lahko pride pri neposrednem stiku s kožo, npr. alergija na Nikelj, Kositer, usnje ipd., pri uživanju - če smo alergični na neke snovi v hrani, ali pri vdihavanju nekaterih škodljivih ali alergenih snovi (kot je npr. cvetni prah) v ozračju.

Alergijo je zelo težko zdraviti, ker redko lahko povsem zagotovo izločimo snov, na katero je naš organizem alergičen. Zato je najbolje, da skušamo poiskati vzrok alergije, ki je velikokrat psihičnega izvora, ali pa se posvetujemo z zdravnikom.

V blažjih oblikah pa se lahko poskusamo zdraviti sami. Tu je nekaj nasvetov, ki morda res ne pozdravijo alergij, pomagajo pa blažiti njene posledice:

  • pijemo čaj preslice, rmana in ognjiča
  • polagamo obkladke iz kamiličnega, lipovega ali šipkovega čaja z dvema kapljicama soka sveže limone
  • namažemo z gelom Aloje, če ga imamo, ali s sokom iz lista sveže Aloje (Alojin gel dobimo v vsaki lekarni, rastlino pa imamo lahko posajeno kar doma kot lepo okrasno sobno rastlino; zelo učinkovita je pri zdravljenju opeklin in vnetij, iritirane in zelo suhe in občutljive kože, na kožo namreč deluje izredno pomirjujoče in zdravilno)
  • čez noč damo v posodo s svežo vodo kamen Aventurin, zjutraj pijemo eliksir in si polagamo obkladke, ki so namočeni v eliksir (isto lahko izvajamo tudi pri mozoljavosti in pri drugih težavah s kožo).
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.