Moje zdravje

Domača lekarna

Prevelika teža

  • Jejmo zmerno in večkrat. Prenehajmo jesti, ko nam najbolj diši. Telovadimo, veliko se gibajmo na svežem zraku in delajmo dihalne vaje. Izogibajmo se pretirano začinjenih, slanih in mastnih jedi, kot tudi tistih, ki vsebujejo beljakovine, škrob in sladkor (jajca, sir, krompir, kruh, pecivo, močnate jedi, testenine).
  • pijemo čimveč zeljnice, sokove agrumov (pomaranče, limone, grenivke) in naslednje čaje: preslica, bezeg, regrat, koruzni laski, fižolove luščine, češnjevi peclji, jabolčni olupki in mate čaj (ki odganja občutek lakote)
  • na tešče pijemo kozarec vode z žličko ali dvema jabolčnega kisa ali z limoninim sokom in neoslajen čaj iz jabolčnih olupkov, ki mu lahko dodamo še brezovo listje, bezgovo cvetje ali pomarančno lupino, in to vsaj en mesec
  • lunin post (post 24-ih ur od časa začetka lunine mene)
  • Če hočemo ZARES shujšati, je potrebna samo trdna odločitev. Tisti, ki pravijo: "hočem shujšati, a mi nikakor ne uspe", ne mislijo resno. Niso se še čisto odločili, saj pravzaprav nočejo spremeniti svojega odnosa do prehrane.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.