Mala šola astrologije

1 2 3 4 5 6 7

3. Sonce, Luna in planeti

Tabela planetov

Sonce

Položaj Sonca v znamenju je najpomembnejša točka v osebnem horoskopu vsakega posameznika. Nenazadnje je to največji in najbolj opazen objekt na nebu. Položaj Sonca v znamenju pomeni tudi to, kar na splošno poznamo pod pojmom “kaj smo po horoskopu”. Če nekdo namreč reče, da je po horoskopu Oven, to pomeni, da se je ob trenutku njegovega rojstva Sonce nahajalo v znamenju Ovna.

Sonce v enem letu naredi pot skozi vseh 12 znamenj horoskopa. V vsakem znamenju se zadržuje povprečno 1 mesec.

Sonce v horoskopu predstavlja našo osebnost, notranji jaz, naše zavedanje samega sebe. Skozi položaj Sonca lahko razberemo, kako se kot posamezniki, s svojimi željami in potrebami, prilagajamo in odzivamo na vse vplive iz okolice ter kako izražamo svoje notranje potenciale.

Luna

Položaj Lune v znamenju je zelo pomembna točka osebnega horoskopa. Za razliko od Sonca Luna potuje veliko hitreje. Celotno pot skozi vseh 12 znamenj naredi v enem luninem ciklu (približno 28 dni) in tako veliko hitreje menja svoj vpliv. Zaradi svoje velikosti in bližine pa je njen vpliv na nekatere posameznike celo največji.

Luna v osebnem horoskopu predstavlja naš nezavedni jaz, naša čustva in občutja. Položaj Lune opisuje, kako se odzivamo na podzavestnem in intuitivnem nivoju.

Seveda nek položaj Lune povsem drugače deluje na nekoga, ki ima Sonce v Ovnu, kot pa na nekoga, ki ima Sonce v Raku. Zato je pomembno, da imaš pri prebiranju razlage za Luno v mislih tudi druge razlage in da poskusiš to dvoje uskladiti.

Planeti

Planeti so zelo pomemben element vsakega horoskopa. Planeti v osebnem horoskopu predstavljajo določen del naše osebnosti, ki se s položajem planeta v določenem znamenju tudi drugače izražajo. Za interpretacijo so pomembnejši planeti bliže Soncu, saj se premikajo hitro in imajo tako večji vpliv v osebnem horoskopu vsakega posameznika.

Osebni planeti

Za razlago osebnega horoskopa so najpomembnejši štirje notranji planeti, ki jim pravimo osebni planeti: Merkur (kot najbližji planet Soncu), Venera (ki je tudi zelo blizu), Mars in Jupiter (ki je sicer precej daleč, a je zelo velik in zato njegov vpliv tudi še opazen oz. močen).

Generacijski planeti

Zunanji planeti, kot so Saturn, Uran, Neptun in Pluton, potujejo zelo počasi in jim pravimo generacijski planeti. Neptun in Pluton imajo, npr., cele generacije v istem znaku, tako da so predvsem pomembni, če so na pomembnih točkah, če tvorijo pomembne aspekte in pa predvsem vplivajo na hiše oz. področja, v katerih se pojavijo.

Planeti vladajo posameznim znamenjem

Preden so odkrili zunanje planete - Uran, Neptun in Pluton - so vsakemu planetu, razen Soncu in Luni (ki še vedno vladata samo po enemu znaku), pripisovali vpliv nad dvema znakoma, in sicer enemu znaku s pozitivno polarnostjo in enemu z negativno.

Lastnosti posameznih planetov na kratko:

Merkur - komunikacije, izobraževanje, odnosi, spretnost, iznajdljivost

Venera - ljubezen, lepota, čutnost, plodnost, veselje

Mars - akcija, energija, temperament, vročekrvnost, silovitost

Jupiter - prijateljstvo, čast, modrost, svetovljanstvo, potovanja, sreča

Saturn - omejitve, nesproščenost, nezaupanje, veliki učitelj, karma

Uran - spremembe, reforme, prebujenje, originalno, nenavadno, izstopajoče, izumi

Neptun - notranji, sanjski svet, iluzije, domišljija, dovzetnost, dojemljivost

Pluton - podzavest, regeneracija, transformacija, spremembe, novodobni znanilec

Nadaljuj z lekcijo o astroloških hišah

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Nesreča ni kazen, temveč izziv.
COELHO
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.