Mala šola astrologije

1 2 3 4 5 6 7

1. Kaj je osebni horoskop

Osebni horoskop predstavlja natančen položaj nebesnih znamenj, planetov in ostalih točk ob trenutku našega rojstva. Skozi te položaje lahko razberemo določene osebnostne in fiziološke karakteristike posameznika.

Razlaga osebnega horoskopa

Razlaga osebnega horoskopa ni orodje za napovedovanje prihodnosti, ampak predvsem psihološki oris naše osebnosti, s pomočjo katere si lažje razlagamo življenje. Ko prvič preberete razlago svojega osebnega horoskopa, je tako, kot da bi se prvič pogledali v ogledalo. Planeti torej ne vplivajo na nas - bolje bi bilo reči, da se v položajih nebesnih teles odraža naša osebnost.

Osebni horoskop je potrebno gledati kot celoto, ki jo sestavimo s preučevanjem posameznih delov. Vsi elementi v osebnem horoskopu so namreč v medsebojnih odnosih in samo iz celotne kombinacije lahko izluščimo pravo razlago za posamezni horoskop.

Pri razlagi horoskopa je potrebno upoštevati znamenje, v katerem se planet nahaja. Prav tako je pomembna hiša, v kateri je planet in seveda vsi aspekti, ki jih tvori planet z ostalimi točkami. Vse te elemente je pri interpretaciji potrebno združiti v neko smiselno celoto - nikakor ne smemo vsakega dela razlage upoštevati samega zase, pač pa je treba upoštevati tudi druge elemente, povezane z določenim planetom. 

Planet, ki je najbližji osi 1. hiše (ASC), imenujemo Vzhajajoči planet in ima v osebnem horoskopu posebno vlogo. To je najbolj vzhodni planet ob trenutku našega rojstva in simbolizira naše naravne danosti. 

Posebno mesto v osebnem horoskopu ima tudi planet, ki je najbližji osi 10. hiše (MC). Imenujemo ga Kulminantni planet in je najvišje na nebu ob trenutku našega rojstva in tako definira tisto, k čemur v življenju stremimo. 

Za planete, ki se nahajajo v znamenju ali v hiši, kateremu vladajo, pravimo, da so v domicilu. Možno je, da ni nobenega takega planeta, lahko pa jih je tudi več. Ti planeti imajo zaradi tega še bolj poudarjen vpliv v našem osebnem horoskopu.

Nadaljuj z raziskovanjem osebnega horoskopa

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Tuhtaj in si delaj skrbi, preden se za kaj odločiš. Ko pa se enkrat odločiš, pojdi lepo po svoji poti in se ne moti s skrbmi in pomisleki - še milijon drugih odločitev je pred tabo... Tako dela bojevnik.
Carlos Castaneda
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.