Mala šola astrologije

1 2 3 4 5 6 7

6. Druge pomembne točke

Poleg planetov in hiš so za razlago osebnega horoskopa pomembne tudi nekatere druge točke, od katerih na Lunin.net upoštevamo le nekaj najpomembnejših, ki so opisane na tej strani: dve arabski točki (Točka duha in Točka fortune), Severni vozel, kulminantni planet, vzhajajoči planet in planete v domicilu.

Točka duha

Točka duha je arabska točka, ki jo izračunamo iz položajev Sonca, Lune ter Ascendenta in sicer po formuli: ASC + SO - LU = Točka duha. Predstavlja točno to, kar tudi pomeni: našega duha, točko v osebnem horoskopu, v kateri nekako povežemo vse najvplivnejše elemente osebnega horoskopa v skupni imenovalec.

Točka fortune

Točka fortune je prav tako arabska točka, ki jo izračunamo iz položajev Sonca, Lune ter Ascendenta in sicer po formuli: ASC + LU - SO = Točka fortune. Predstavlja najbolj srečno točko v našem osebnem horoskopu, kjer lahko najbolje izkoristimo naše naravne danosti.

Severni vozel

Severni vozel je navidezna točka na nebu, kjer se križata Lunina orbita in ekliptika. Predstavlja stvari, na katerih moramo delati, da presežemo svojo karmo - stvari in izkušnje, ki nam omogočajo osebnostno rast in preko katerih lahko izpolnimo svoje naravne danosti.

Kulminantni planet

Kulminantni planet je tisti, ki je najbližji osi 10. hiše (MC). Je torej “najvišje” na nebu ob trenutku našega rojstva in tako definira tisto, k čemur v življenju stremimo.

Vzhajajoči planet

Vzhajajoči planet je tisti, ki je najbližji osi 1. hiše (ASC). Je torej najbolj vzhodni planet ob trenutku našega rojstva in simbolizira in spodbuja naše naravne danosti.

Domicili

Za planete, ki se nahajajo v znamenju ali v hiši, kateremu vladajo, pravimo, da so v domicilu. Možno je, da ni nobenega takega planeta, lahko pa jih je tudi več. Ti planeti imajo zaradi tega še bolj poudarjen vpliv v našem osebnem horoskopu.

Tabela domicilov

V zadnji lekciji spoznaj simbole in osnovne karakteristike posameznih elementov osebnega horoskopa

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Skoraj vse, kar počnete, se vam bo zdelo nepomembno, toda zelo pomembno je, da to počnete.
Mahatma GANDHI
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.